Nå starter IKEA-utbygginga- kan bety 800 arbeidsplasser

Bygginga av IKEA i Nydal i Ringsaker er igang. Gravemaskinene er på plass og bygget skal stå ferdig på nyåret 2015. Næringssjefen mener at med ringvirkninger kan etableringa bety 800 arbeidsplasser.

Bygginga av IKEA i Nydalen i Ringsaker er igang.

Bygging av IKEA i Nydalen igang

Ikeas nye varehus ved Olrud i Ringsaker skal etter planen åpne på nyåret i 2015. Målet er en million besøkende i året, og det skal gi 200 arbeidsplasser.

Tirsdag startet arbeidet med å rydde unna vegetasjon, og gravemaskinene er på plass.

Ikea bygger kjempestort

Større enn Furuset

Bygget blir på rundt 30.000 kvadratmeter. Det er større enn Ikeas butikk på Furuset i Oslo, som er på drøyt 20.000 kvadratmeter, og noe mindre enn anlegget på Slependen i Asker, som er på 33.000 kvadratmeter. Det var den nye firfelts E-6 og dobbeltsporet jernbane til Lillehammer som var den utløsnede faktoren for at IKEA bestemte seg for Ringsaker.

– Min største dag

– Dette er en gledens dag og den største dagen i min karriere i Ringsaker kommune,sier eiendomsjef i Ringsaker kommune, Hermod Østberg.

Ikea igang i Ringsaker
Foto: Anne Næsheim / NRK

Han mener at etableringa i seg selv betyr mye, men at de 200 arbeidsplassene kan gi en fire ganger så stor effekt.

– Jeg tror vi snakker om 800 arbeidsplasser totalt, og i kjølvannet ligger det mange andre spennende etableringer som ønsker seg å etablere seg nært IKEA. Så vi er veldig optimistiske, sier Østberg.

Han bekrefter at de har fått flere konkrete henvendelser. Dette er det de private utbyggerne som håndterer.

Han sier at tilbakemeldingene fra IKEA er fornøyd med jobben kommunen har gjort.

Hovedentrepenør for arbeidet er Peab, og prosjekttleder Svein Olav Busk og eiendomssjef Bård Stang-Lund i IKEA, Bård Stang-Lund Valsjø, markerte åpninga med en rød Ikea-sofa på tomta.

– Dette er en viktig milepæl i arbeidet frem mot det nye varehuset. Vi er glad for at arbeidet starter etter planen og vi ser frem til å komme i gang. Nå frem mot jul skal tomten forberedes for byggeprosessen og vi regner med å begynne bygging av varehuset for fullt fra midten av mars, sier Bård Stang-Lund Valasjø.

IKEA vil få store ringvirkninger

Handelspark ved Olrud i Ringsaker

Slik ser Ikea for seg det nye gigantbygget.

Foto: Olrudgruppen