Hopp til innhold

Maks uflaks for Skibladner

Det ble bråstopp på turer med Skibladner i pinsen. Motorskadene var større enn man håpet, og i dag måtte båten avlyse to charterturer. 2. pinsedag returnerte den frismeldt til Gjøvik.

Skibladner

Skibladner fikk motorstopp fredag kveld. Den ligger ved kai på Vingnes i Lillehammer og ventes å være i drift igjen i morgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Det er et stempel som har røket. Det er nå til reparasjon på et lokalt verksted, og vi regner med at det er iorden igjen i morgen, fortalte kaptein på Skidladner, Harald Rasmussen like etter uhellet.

Det var fredag kveld Skibladner fikk motorstopp da båten var på chartertur med 92 personer ombord. Uhellet skjedde to nautiske mil sør for Lillehammer, og redningsskøyta fra Gjøvik tauet Skibladner tilbake til kaia på Vingnes. Båten ble deretter liggende flere dager i Lillehammer før det ble foretatt en testtur søndag kveld. Mandag returnerte Skibladner til Gjøvik, skriver Oppland arbeiderblad tirsdag.

Harald rasmussen, Skibladner-kaptein.

Skibladner-kaptein Harald Rasmussen venter på at båten skal på vannet igjen.

Foto: Stein Schinstad

Avlysninger

Etter en heller miserabel sesong i fjor med flomproblemer og mye dårlig vær, kunne ikke utsiktene ha vært bedre enn nå i pinsen med strålende sommervær.

Saken fortsetter under videoen.

Video Skibladner kjører inn i moloen

Skibladner kjører inn i moloen

Markedssjef Beate Tønnesen var mildt sagt fortvilet over motorhavariet.

– Det har vært jobbbet døgnet rundt for å få båten klar til i dag, men skadene ser ut til å være større enn vi håpet, sier Tønnesen.

Lørdag måtte Skibladner avlyse to charterturer. Den ene var en lunsjtur fra Lillehammer med 70-80 passasjerer, den andre en jubileumstur med 40-50 deltakere fra Gjøvik til Lillehammer med besøk på Maihaugen.

Nok uflaks

Det er ikke morsomt å være markedssjef for Skibladner i dag. Beate Tønnesen er lei seg for avlysningene.

– Nå må grensa for uflaks være nådd! Flom og dårlig vær ødela mye i fjor. I år har det vært lite vann i Mjøsa, og da det endelig ble nok, og vi kom på vannet, skjedde dette!

Skibladner ved kai på Vingnes i Lillehammer.

Skibladner ligger ved kai på Vingnes og venter på at et ødelagt stempel blir reparert.

Foto: Stein Schinstad

Tirsdag skal det være en stor redningsøvelse utenfor Biri med politi og alle de kjente redningskorpsene.

– Nå håper vi at vi klarer å få båten på vannet igjen slik at øvelsen kan gå som planlagt, sa marekedssjef Beate Tønnesen og ser ut til å få rett i det

Flere saker fra Innlandet