Hopp til innhold

Hockeyforbundet: Stopp hetsingen av Ellis

Storhamar må slutte å spille en låt over høyttaleranlegget som ishockeyforbundet mener hetser Lillehammer-spilleren Brendan Ellis.

Lillehammers Brendan Ellis

Brendan Ellis har vært blant Lillehammer ishockeyklubbs beste spillere denne sesongen. I Hamar på lørdag ble han ifølge hockeyforbundet hetset gjennom arrangørenes valg av musikk på høyttaleranlegget.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

«Ellis, Ellis, who the fuck is Ellis» runget gjennom den fullsatte ishallen gang på gang under den tredje NM-finalekampen mellom erkerivalene Lillehammer og Storhamar på lørdag.

Da arrangørene på Hamar spilte Smokies kjente låt «Living Next Door to Alice», svarte supporterne med en twist på den kjente låta med et stikk til lillehamringenes kanadiske stjernespiller Brendan Ellis: «Who the fuck is Ellis» («hvem i helvete er Ellis»).

Samtidig fokuserte bildene som ble vist på storskjerm i hallen på nettopp Brendan Ellis.

Stopper låta

Nå reagerer Norges Ishockeyforbund. Mandag morgen sendte de et brev til Storhamar. Der skriver de at det som skjedde ikke er akseptabelt og at det ikke kan gjenta seg.

Ottar Eide, generalsekretær Norges Ishockeyforbund

REAGERER: Ottar Eide, generalsekretær i Norges ishockeyforbund, mener bruken av låta er hets av Ellis og er uakseptabelt av arrangøren.

Foto: Geirr Larsen / NRK

– Dette kan oppfattes som hets mot en enkeltspiller. Det er ikke akseptabelt, en arrangør skal ikke gjøre det, sier generalsekretær Ottar Eide til NRK.

Han sier det er vanlig at arrangørklubben spiller musikk som gir humoristiske stikk til motstanderen, men at det er annerledes når det er rettet mot én enkelt spiller.

Også sportssjef Atle Svendsrud i Lillehammer Ishockey reagerer på det han hørte på Hamar på lørdag.

– Det er ikke bra i det hele tatt, sier han.

Generalsekretær Eide sier de har sanksjonsmuligheter mot klubber i slike situasjoner, men at de så langt ikke har vurdert straff mot Storhamar.

Ellis: – Et kompliment

Hovedpersonen selv, Brendan Ellis, tar oppstyret med stor ro. Som alle andre i hallen fikk han med seg Storhamars twist på den velkjente sangen.

– Jeg tar det som et kompliment hvis de er så opptatt av meg at de lager en sang. Det plager meg ikke i det hele tatt, jeg synes bare det er morsomt, sier kanadieren.

Det synes tydeligvis også lagkameratene. Mandag la Lillehammer ishockeyklubb ut en video fra spillergarderoben på Twitter der de spiller nettopp denne sangen.

Laster Twitter-innhold

Daglig leder Anne Karin Bjørvik i Storhamar Hockey Elite sier de «legger seg flate» etter det som skjedde. De vil ikke spille låta over høyttaleranlegget i de gjenværende finalekampene.

Likevel legger hun seg ikke flatere enn at hun nekter å beklage. Hun mener morsomheter på bekostning av motstanderlaget er noe som foregår på mange hockeyarena.

– Beklager? Nei, dette var overhodet ikke ment som mobbing eller trakassering. Det er et derby, det er en finale og det handler om å bygge opp stemning, sier hun.

NM-finale i ishockey

SPENNING: Det er tett og spennende i NM-finalen mellom naboklubbene Storhamar og Lillehammer. Her fra den andre kampen i finalieserien i Kristins hall på Lillehammer torsdag i forrige uke.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Ny kamp mandag

Ellis er mer opptatt av kveldens kamp enn av det som skjedde lørdag. Fjerde kamp i serien av NM-finaler spilles i Kristins hall mandag kveld. Storhamar leder 2–1 i kamper og lillehamringene bør vinne i kveld mot mjøsrivalen.

– Vi er tilbake på egen is. Vi likte hvordan vi spilte i forrige kamp, så nå er det bare fortsette. Serien starter ikke på alvor før ett av lagene taper på hjemmebane, sier Ellis.

Lillehammer har ikke vunnet NM-tittelen siden 1994, Storhamar ikke siden 2008. Finalen i norgesmesterskapet spilles over sju kamper, med kamp annenhver dag.

Laster innhold, vennligst vent..