Sist måtte han tatovere seg - nå må han gå Oslo-Trondheim

For andre gang tapte ordfører i Østre Toten et veddemål om billettsalget til Urbane Totninger. Forrige gang måtte han tatovere seg, nå må han gå fra Oslo til Trondheim.

Hans Seierstad blir tatovert

Ordføreren i Østre Toten, Hans Seierstad måtte tatovere kommunevåpenet etter han i 2010 etter å ha tapte veddemålet om antall besøkende til revyen. Nå må han gå Oslo–Trondheim.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, har nok en gang gått litt høyt ut i et veddemål som involverer sommershowet Urbane Totninger.

Tidligere i vår lovet han å gå fra Oslo til Trondheim, hvis showet solgte mer enn 30 000 billetter i løpet av sommeren. Og nå er den magiske grensen nådd. Dermed må ordføreren ut å gå.

Urbane Totninger vant veddemål - igjen

– Pilegrimsleden

Han har bestemt seg for å gå strekningen via pilegrimsleden.

– Jeg tar ikke E6, det blir pilegrimsleden. Det passer meg bedre når det gjelder både hodet og beina. Jeg har regnet ut at jeg må nok ha litt tid, for jeg skal jo oppleve litt underveis, men jeg gleder meg og jeg har et år å forberede meg på, sier Seierstad.

Sommershowet Urbane Totninger går for fulle hus på Kapp på Østre Toten. Showet er det mest besøkte i Norge gjennom tidene. I slutten av juni passerte besøkstallet 28 000, noe som var publikumsrekord for åttende året på rad.

Nå har de altså passert 30 000, og ordføreren må ut å gå. Spenstig gjort, synes Gustav Nilsen i Urbane Totninger.

– Han har vært litt tøff før og lovet at han skulle tatovere seg hvis vi nådde 15 000 solgte billetter for noen år siden. Da tatoverte han kommunevåpenet på armen, så han står for det han sier. Og nå må han gå, sier Nilsen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Urbane Totninger

«Urbane Totninger» består av Lewi Bergrud, Håvar Gjestvang, Jon Anders Narum, Torbjørn Dyrud, Gustav Nilsen, Sverre Fredrik Bø Nordheim, og Ida Marie Ringerud.

Foto: Elin Fossum / NRK

Kommunevåpen på armen

Det var i 2010 at Seierstad sa fra scenen på Kapp at han skulle tatovere kommunevåpenet på kroppen hvis showet passerte 15 000 billetter. Da revygjengen var ferdig hadde nesten 17 000 personer sett showet.

Dermed ble det tatovering på ordføreren. Denne gangen kan det nok hende at han gleder seg litt mer til å utføre utfordringen i det tapte veddemålet.

– Jeg har gode sko, men jeg må vel kanskje ha flere gode sko når det ser ut som om jeg må ta turen til Trondheim. Jeg er imponert over at det går an å samle så mange som vil se Urbane Totninger. Det er flott i seg sjøl. Baksida av det er at jeg har lovet at jeg skal gå, og det har jeg tenkt å gjøre, sier Seierstad.

– Hvorfor inngår du disse veddemålene?

– Jeg hadde et håp om at dette sommershowet skulle bli det det har blitt i dag, og at folk skulle synes at det var en opplevelse å komme dit. Og jeg har jo hatt en liten drøm om å gå strekningen Oslo-Trondheim før det er for sent. Så nå er det en anledning.