Løp maraton i ørkenen

Å løpe maraton i ørkenen var akkurat slik han hadde forestilt seg. Tungt, varmt og vondt. Simen Killingmo fra Tolga ble nummer 18 av drøyt 100 deltagere i det ekstreme løpet Sahara Marathon.

Simen Killingmo

Simen Killingmo fra Tolga ble nummer 18 av drøyt 100 deltagere i Sahara Marathon denne uken.

Foto: Privat

Denne uken ble Sahara Marathon arrangert for 15 gang. Inntektene går hvert år til humanitære prosjekter i de saharawiske flyktningleirene Tindouf-Algerie.

Ekstrem-løp

– Det aller meste av løpet på 42 kilometer gikk greit, men de siste sju kilometerne var vonde. Det eneste målet da var å komme seg i mål, men jeg er kjempefornøyd med resultatet. Det er tungt å løpe i sand i varmen, men det var jeg forberedt på og det var like vondt som jeg hadde forestilt meg, sier Killingmo.

Det var til sammen fire nordmenn som deltok i maratonen.

– Jeg løp mesteparten av løpet sammen med en fra Spania. Vi snakket sammen og hadde en hyggelig tur til å begynne med, men det ble tungt etter hvert. Det var rundt 25 grader og en intens sol utover i løpet.

Mer enn et maraton

Sahara Marahton er mer enn et maraton, og det er det utenomsportslige som har gjort mest inntrykk på Killingmo.

Simen Killingmo

Sahara Marathon gikk til inntekt for tiltak i de mange flyktningeleirene i området. - Det gjorde sterkt inntrykk å bo ved flyktningeleirene, sier Simen Killingmo.

Foto: Privat

– Det er mellom 90.000 og 160.000 flyktninger i fem forskjellige leirer i området. Det gjorde et sterkt inntrykk å komme så tett på livet i flyktningeleirene. Situasjonen i området er noe jeg kommer til å følge godt med på etter denne turen, sier Killingmo.

Deltagerne i løpet bodde midt i området ved flyktningleirene.

– Selv om vi fikk en helt annen behandling enn de som bor i flyktningleirene, var det spesielt å komme så tett på livet der.

Opplevelsen har gitt mersmak for Killingmo.

– Jeg kommer nok til å delta på dette igjen. Det har vært en stor opplevelse.