Hopp til innhold

Alt klart for landsfinale i Klassequiz'en!

Lørdag sendes selve landsfinalen i Klassequiz'en på NRK 1 i beste sendetid. Fra Oppland stiller fylkesvinnerne fra Søndre Land ungdomsskole, og Hedmarken friskole stiller som vinnerlag fra Hedmark.

Finalister, Klassequizen

19 skoleklasser over hele landet møtes til superfinalen i Oslo.

Foto: Montasje: Kristian Johansen / NRK

De 19 fylkesvinnerne har alt vunnet 5 000 kroner til klassen sin, og fylkesfinalene fra Hedmark og Oppland sendes i sin helhet på NRK 1 fredag 3.mai. Lørdag 4. mai skal den store landsfinalen sendes - på riksdekkende TV i beste sendetid - med programleiar Solveig Hareide.

– Det er helt konge å være her, sier Sindre Fjellestad fra laget som vant i Hedmark, Hedemarken friskole. Elevene som er kommet til finalen er allerede i gang med opptakene, som foregår på NRK Marienlyst torsdag og fredag.

Hedemarken friskole

Vinnerlaget fra Hedemarken friskole

Storsatsing

Mandag 12. november gikk startskuddet for Klassequizen. 310 skoleklasser hadde meldt seg på NRKs spørrekonkurranse for ungdom på radio. Fra Hedmark og Oppland var det 30 skoler som hadde meldt seg på. Tre tiendeklassinger fra samme skole utgjorde lagene, med en reserve.

Hele vinteren har de innledende rundene i Klassequizen i Hedmark og Oppland blitt gjort i opptak og sendt tirsdager og torsdager på morgensendinga og ettermiddagssendinga på radio.

Klassequiz-laget fra Søndre Land

Finalelaget fra Søndre Land ungdomsskole.

Foto: NRK

Lagene har fått poeng etter hvor mange spørsmål de svarte riktig på. De to beste lagene i Hedmark og de to beste i Oppland skulle så konkurrere om å få representere sitt fylke i landskonkurransen. Fylkesfinalene gikk for seg i Østnytt-studio på Lillehammer, og ble streamet direkte nett.

Fylkesfinalen i Oppland

Fylkesfinalen i Oppland gikk for seg 12. mars.

– Det var en spennende finale, som ble svært jevn, sier programleder for Klassequizen i Oppland, Jorun Vang.

Laget som vant består av Lise Tholin Lien, Tuva Kleven og Sverre Borgan fra Søndre Land ungdomsskole trakk til slutt det lengste strået i finalen mot Slidre skule fra Valdres.

Se hele Opplandsfinalen i videoen under!

Klassequis-finale Oppland

Fylkesfinalen i Hedmark

I Hedmark var Hedemarken friskole i særklasse, og tok en overlegen seier over Våler ungdomsskole. På laget er Sindre Fjellestad, Elisabeth Hognestad og Adrian Østberg.

Hele Hedmarksfinalen kan du se i videoen under.

Klassequisfinale Hedmark

Klassequisfinale Hedmark

Både fylkesfinalen i Hedmark og fylkesfinalen i Oppland blir også sendt på NRK1. Det skjer den 3.mai klokka 17.50.

Flere saker fra Innlandet