Kvinne alvorlig skadet i alpinulykke

En alpinist som kjørte inn i et tre ved et av alpinanleggene i Trysil har fått alvorlige hodeskader etter sammenstøtet.

Trysilfjellet, skihytta

TRIST START PÅ PÅSKEFERIEN: En familie på ferie i skianlegget i Trysil opplevde at moren måtte sendes med luftambulanse til sykehus etter en alpinulykke. (Arkivbilde).

Foto: Mette Finborud Børresen

Kvinnen i 40-årsalderen kjørte inn i et tre i nærheten av løypa, og ble fraktet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus på Ullevål. Sykehuset melder sent søndag kveld at kvinnen har pådratt seg alvorlige skader.

Jan Linstad

EN TUNG DAG I ALPINANLEGGET: De ansatte tar hendelsen tungt, sier driftssjef i SkiStar i Trysil, Jan Linstad.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Kvinnen var på ferie sammen med mann og barn.

Ulykken skal ha skjedd i en del av traseen som ikke er spesielt krevende. Kvinnen var i et følge i alpinbakken, men kjørte ikke sammen med noen akkurat da ulykken skjedde.

Vet lite om hva som skjedde

Så langt er det ikke funnet noen vitner til ulykken.

– De første meldingene fikk vi trolig fra noen i skiheisen som oppdaget henne da hun lå der ved siden av treet etter ulykken, sier driftssjef i SkiStar i Trysil, Jan Linstad.

Politiet har søndag kveld få detaljer om det som skjedde.

Ulykken kommer ved starten av det som er en av de travleste ukene i året i skianlegget. Den alvorlige hendelsen påvirker alle i Trysilfjellet, ifølge Skistar.

Linstad forteller at treet sto godt utenfor bakken, og at de karakteriserer det som et uhell det er vanskelig å gardere seg mot.