Hopp til innhold

– Dette er Norge i et nøtteskall

– Dette er Norge i et nøtteskall, strålte en opplagt kronprinsesse Mette-Marit på toppen av Pika i Sollia i dag.

Kronprinsparet var imponert over naturen og stemningen da de tråkket seg opp til toppen av Pika for å markere sin 10-års bryllupsdag tirsdag.

Les også:

– Det var flott å høre lokkesangen og se at geitene kom gående, smilte Mette-Marit.

Ville bruke fjellet

Kronprinsparet dro med seg et svett pressekorps til toppen på 1.157 meter over havet. Pika ligger nordøst for Sollia. På fjellet svarte de på spørsmål fra journalistene.

– Det er hyggelig å vise frem Norge. Dette er noe av det fineste vi har, sier kronprins Haakon.

– Da vi skulle feiret 10 års dag ville vi vise frem Norge, gå i fjellet og bruke naturen.

Droppet høye hæler

Det kan bli nok av stillesittende oppdrag for det aktive paret, og derfor var de høye hælene Mette-Marit ankom Folldals gruver med i går byttet ut med fjellsko i dag.

– Jeg elsker å være ute på tur, og det er hyggelig å gjøre det på denne måten når vi først er ute på fylkestur. Jeg har gått og pratet med folk, og har fått høre mye om distriktet, sier kronprinsessen.

Mange hadde møtt frem for å følge kronprinsparet på fjelltur i dag. Voksne og barn, bikkjer og geiter fulgte de kongelige opp til toppen, der dagens vertskap giftet seg for over 28 år siden. Geitebonde Hans Bondal fikk sin Ellen Marie nettopp her, og i dag fulgte de med på turen.

Seremonien var nok litt enklere den gangen enn da kronprinsparet ble viet i Oslo for ti år siden.

– På en måte synes jeg ikke det er så lenge siden, men når jeg tenker på alt som har skjedd i løpet av disse årene så har det vært mye, sier kronprins Haakon.

– Det har vært en fantastisk fin periode for oss. Nå er vi tilbake nesten der vi var for ti år siden, da vi var på får første fylkestur, i Oppdal. Så nå føles det som om vi har gått en runde, og tar fatt på en ny.

– Det gleder vi oss til, sier kronprinsen.

Kongelig fjelltur

Kronprinsparet fikk følge av interesserte geiter til toppen av Pika i dag.

Foto: Helle Therese Kongsrud