Hopp til innhold

Kreative bensintyver

Før stakk folk av fra bensinregningen uten å betale. Nå har de en ny utspekulert metode for ikke å bli tatt.

Bilskilt

De nye skiltene er raskt å ta av og på.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

En ny utspekulert metode for å stjele bensin, har blitt et utbredt problem på mange bensinstasjoner. Før fylte folk opp tanken, og stakk av uten å betale. Derfor har de fleste bensinstasjoner montert opp overvåkningskamera over hele plassen, slik at de kan fange opp registreringsnummeret på bilen, og ta de i etterkant.

Skrur av skiltene

Nå skrur folk av skiltene på bilen, før de fyller bensin. På Shell på Espa står de nede i bakken før de kommer inn på stasjonen, slik at kameraene ikke får fanget de opp. Deretter fyller de bensin fra pumpene, og stikker, uten at de får registret noe kjennetegn på bilen.

Sjanseløse

Bensinpumpe

Fyller opp bensintanken, før de kjører av gårde uten skilter.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Daglig leder på Shell på Espa, Rune Guldbransen fortviler. Han har slike episoder, opptil fire ganger i måneden. Han får ikke overvåke bilene helt nede i bakken, for det er for langt unna hans bensinstasjon og heller ikke lovlig. Bilene kjører også bak stasjonen og tar av skiltene der.

- De nye skiltene som er i dag er bare klips-skilt, og tar to minutter og ta av. Det er ikke noe problem. Det største problemet har ofte vært, at bilene har vært stjålet. Det ser ut som dette er en ny metode de gjør med sin egen bil, sier Gulbrandsen, som tror de har ideen fra fartsboksene hvor de har unngått å bli tatt.