Slik blir kraftverket i Nord-Fron

På illustrasjonen over ser du hvordan et eventuelt krafteverk på Vinstra vil se ut i fremtiden. Ordføreren er optimistisk.

Kraftutbygging

Eidsiva ønsker å bygge Kåja krafteverk i Nord-Fron. Nå ligger saken til vurdering hos kommunen.

Foto: Eidsiva / NRK

Ei kraftutbygging i Lågen, en plan som har ligget der i hele 27 år, vil koste 780 millioner kroner og kunne gi mellom 125 og 135 Gigawatttimer. I går orienterte Eidsiva plan-utvalget i Nord Fron og ordfører Olav Røssum.

– En slik utbygging vil medføre stor aktivitet i en utbyggingsperiode, og det vil medføre varige inntekter for kommunen hvis vi får et kraftanlegg i kommunen,sier ordfører i Nord-Fron, Olav Røssum.

Han understreker at det fortsatt ligger til vurdering om kommunen vil ta steget ved å gjøre en så stor invistere.

Alt tyder på at kraftverket vil bli lagt til Nord-Fron. Eidsiva mener det såkalte Kåja-alternativet er det beste alternativet for kraftutbygging i Lågen. Røssum er positiv til det omfattende prosjektet.

– Det virker som at de har som mål at dette er noe de vil få til, så da er det viktig for oss at det skapes verdier som er til det beste for lokalsamfunnet vårt, sier Røssum.

LES: Vil ha kraftverk på Vinstra

Krafteverket er ingen gullkalv for Eidsiva. I går sa sa administrerende direktør i Eidsiva Energi Oddleiv Sæle til GD, at kraftverket imidlertid har et mer langsiktig perspektiv en for eksempel vindmøller.

Det årlige forbruket til, hvis krafteverket bygges, vil bli til rundt 6500 eneboliger.