Jakter på brannstifter

Politiet tror at brannen i en gammel trebygning i Brumunddal natt til langfredag var påsatt, og leter nå etter en brannstifter.

Politiet tror brannen i Brumunddal natt til langfredag er påsatt.
Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

10. april var det en tilsvarende brann i bygda. Da brant restauranten La Dolce Vita. 12 mennesker måtte evakueres. Ingen ble skadd.

 

Totalskadd

Ingen ble skadet i brannen langfredag, som brøt ut i en gammel trebygning. Bygningen huset restauranten Pizza Man og en forretning i første etasje og leiligheter i annen etasje, og er å regne som totalskadd.

Brannen ble meldt ved 01-tida natt til fredag. Ingen av dem som bor i leilighetene, var hjemme da brannen brøt ut, ifølge politiet.

- Vi har funnet rester av brennbar væske, uten at jeg vil gå nærmere inn på det. Det som er ekstra bekymringsfullt, er at vi hadde en lignende brann mandag 10. april, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

Gransker brannstedet

Brannen var slokket ved 03-tida natt til fredag, og politiet vil granske brannstedet utover formiddagen. Etter den andre uoppklarte brannen i løpet kort tid sier lensmann Thor Haugen i Ringsaker sier politiet vil ha hyppigere patruljevirksomhet i Brumunddal sentrum.

Natt til mandag var det lokalene til restauranten La Dolce Vita som ble rammet. Også i denne bygningen var det leiligheter, og i tillegg en kiosk.

Tolv personer ble evakuert, og røykdykkere måtte gjennomsøke bygningen for å sjekke at alle hadde kommet seg ut. Brannmannskapene klarte å begrense skadene til kjelleretasjen, der La Dolce Vita har sine lokaler. Resten av bygget fikk stort sett bare mindre røykskader, og beboerne kunne flytte tilbake etter kort tid.