Hopp til innhold

Historisk Ap-ordfører i Lesja

Senterparti-bastionen Lesja har falt. Steinar Tronhus blir Arbeiderpartiets første ordfører i Lesja, og får med seg Hanne Alstrup Velure (H) som varaordfører.

Steinar Tronhus og Hanne Alstrup Velure

Den nye ordførerduoen i Lesja: Steinar Tronhus (Ap) og Hanne Alstrup Velure (H).

Foto: Lesja Ap/Dag Kessel. Montasje: Helle Therese Kongsrud.

Lokalvalget i 2011 har dermed ført til nok et regimeskifte i en av Gudbrandsdals-kommunene. Men i motsetning til Sør-Fron, ble ikke Arbeiderpartiet felt, men tverimot gjenreist i kommunen øverst i Gudbrandsdalen.

Lederduo Ap/Høyre

Det er også historisk at Høyre får varaordføreren. Hanne Alstrup Velure er nr. 2 i den lederduoen som nå skal styre Lesja de neste fire årene.

– Vi har samarbeidet svært bra med Høyre i opposisjon, så dette kommer til å gå bra. Høyre gjorde også et godt valg, i likhet med oss, så det var i grunnen naturlig at de skulle få varaordføreren, sier Tronhus.

Varaordfører fra reiselivet

Hanne Alstrup Velure er opprinnelig dansk, og har vært næringslivsleder innenfor reiselivet i kommunen i en årrekke. Hun har særlig profilert seg som en sterk kritiker av fylkesmannens rolle i forvaltningen av fjellet.

Politisk enighet om hovedlinjer

Politikere fra alle partier i Lesja har ved flere anledninger påpekt at det er tverrpolitisk enighet om de viktigste linjene i lokalpolitikken i kommunen.

Dette gjelder særlig vernespørsmål. Store deler av arealet er vernet i fjellkommunen, og kommunestyret har flere ganger vist tverrpolitisk enighet overfor sentralte myndigheter i slike saker.

Flere saker fra Innlandet