Hopp til innhold

Fremdeles forelsket og nå får hun autorisasjonen tilbake

Omsorgsarbeider Hilde Ågot Valleraune har fått autorisasjonen sin som helsearbeider tilbake. Hun mistet den for tre år siden fordi hun ble kjæreste med en hjemmehjelpsbruker.

Hilde Ågot Valleraune og Anders Gjestvang

OVERVINNER ALT: Da Hilde Ågot Valleraune forelsket seg i Anders Gjestvang mistet hun autorisasjonen som helsearbeider. Nå har hun den igjen.

Foto: Geir Bernhard Randby / NRK

– Kjærligheten har overlevd, ler Hilde Ågot Valleraune i telefonen.

– Det har den. Vi har det kjempefint. Alt fungerer veldig bra mellom meg og Anders. Det har styrket oss som par, fordi det å oppleve noe slikt er veldig sterkt. Vi står sterkere tilbake.

NRK har tidligere fortalt historien om     omsorgsarbeideren på Lillehammer som ble kjæreste med en bruker av hjemmehjelpstjenesten i kommunen.

Hun og kjæreste Anders Gjestvang møttes som omsorgsarbeider og bruker. Da forholdet mellom dem utviklet seg til kjærlighet, valgte Hilde å si ifra til arbeidsgiveren sin Lillehammer kommune.

Ble klaget inn

 Forholdet til Anders Gjestvang førte til at hun ble klaget inn til Statens helsetilsyn for brudd på helsepersonelloven.

Hilde Ågot Valleraune

GLAD: Nå kan Hilde Ågot Valleraune jobbe vanlig igjen.

Foto: Geir Bernhard Randby / NRK

Hilde Ågot Valleraune fant seg ikke i avgjørelsen om at hun ikke kunne jobbe med hva hun ville selv om hun hadde blitt kjæreste med pasienten sin, Anders Gjestvang.

Det har styrket oss som par, fordi det å oppleve noe slikt er veldig sterkt. Vi står sterkere tilbake.

Hilde Ågot Valleraune, autorisert omsorgsarbeider

Derfor klagde hun saken inn for Helsepersonellnemnda for å få omgjort vedtaket. Det hjalp ikke. Hun fikk bare jobbe med begrenset autorisasjon.

Men nå har Helsedirektoratet gitt henne autorisasjonen tilbake fra 27 januar i år. Hun fikk vite det i går av sin advokat.

Har fått stoltheten tilbake

– Det var positivt. Nå har jeg fått stoltheten min tilbake. Det er jo yrket mitt, og utdannelsen min. Så det har betydd mye, de papirene, sier hun.

Nå har hun også mulighet til å søke seg andre jobber om hun vil. Men hun trives i Lillehammer kommune. Der har hun akkurat begynt i ny jobb som prosjektmedarbeider i miljøbehandling. Der trives hun veldig godt.

– Vet du, jeg har hatt en helt unik støtte i Lillehammer, venner, folk som jeg kjenner og som jeg ikke kjenner. Det har vært en massiv støtte, og det hjalp mye.

Flere saker fra Innlandet