Hopp til innhold

Henlegger siktelser i bildrapssak

Fire av personene som har blitt etterforsket for å ha befatning med bildrapssaken i Sør-Odal, får nå sakene sine henlagt.

Bildrap i Sør-Odal

Åstedsgranskere undersøker stedet der 64 år gamle Halvor Johan Sva ble funnet påkjørt.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Statsadvokaten i Hedmark og Oppland har henlagt sakene mot de fire personene, to menn fra Sør-Odal og to kvinner fra Kongsvinger, som har vært siktet i bildrapssaken på Ullern i Sør-Odal. Henleggelsene er i tråd med politiets innstilling. Det kommer fram i en pressemelding onsdag ettermiddag

To fortsatt siktet

Avdøde Halvor Sva

Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept 20. oktober 2012. Flere personer har vært siktet i saken, men ingen er så langt tiltalt eller dømt.

Foto: Privat

– Ved gjennomgang av straffesaken ble det besluttet å innstille for statsadvokaten om at saken skulle henlegges for de fire da de er sjekket ut av saken, uttaler politiadvokat Bjørn Erik Pettersen i Hedmark politidistrikt.

De fire personene fikk status som siktet da det ble gjort tekniske
undersøkelser på flere biler og boligene ble ransaket. I tillegg til de fire som nå har fått sakene henlagt, er to menn, fra Sør-Odal og Årnes, fortsatt siktet i saken.

Det gjenstår fortsatt etterforskning og det vil kunne bli aktuelt å avhøre de to mennene som er siktet på nytt.

Politiet skal ha en ny gjennomgang av saken før sommeren.

Påkjørt og drept

20. oktober 2013 ble 64 år gamle Halvor Johan Sva funnet hardt skadd i vegkanten ved Ullern skole på Skarnes. Han gikk ut i 07-tiden for å lufte hunden sin, før han skulle møte jaktlaget sitt en time seinere. Da han ikke kom til avtalt tid, begynte jaktkameratene å lete etter Sva. De satte i gang livreddende førstehjelp, men 64-åringen døde kort tid etterpå. Også hunden var skadet og ble avlivet noen dager etterpå. Obduksjonsrapporten slo fast at Sva hadde blitt påkjørt og døde av skadene fra påkjørselen.

Tross iherdig etterforskning har ikke saken kommet nærmere en oppklaring i tida etter bildrapet. I april i fjor ble en mann fra glåmdalsdistriktet pågrepet og siktet for i saken. Familien til den avdøde håpet da på et gjennombrudd i etterforskningen, men det skjedde da ikke.

Politiet har tidligere uttrykt skuffelse for at folk i nærmiljøet ikke har delt informasjon som kunne vært relevant i saken med politiet.

Jakt på bileier som kjørte ned og drepte 62-årig fotgjenger