Hopp til innhold

Heftig rally-fest i Hamar

Rally-festen var ikke over da gårsdagens fartsprøver var over. Festen fortsatte ute på byen.

Rally-fest i Hamar
Foto: Mette Finborud Børresen, NRK

I Hamar var det lange køer utenfor de aller fleste utestedene lørdag kveld. Det kunne se ut som det var like mye folk ute på gata som inne på barene og diskotekene.

Men politiet er fornøyd.

- Det har kanskje vært litt mer bråk enn ei normal helg, men i forhold til hvor mye folk som var ute, har det gått bra, sier operasjonsleder Egil Solberg i Hedmark politidistrikt.

 

Stapp fullt i rally-teltet i Hamar lørdag kveld
Foto: Mette Finborud Børresen, NRK

 

I rally-teltet i Strandgateparken var det også stapp fullt av jublende rally-fans og andre feststemte folk lørdag kveld og natt.

Fire i arresten

I alt fire personer ble satt i arresten i Hamar lørdag natt. Det var mye småbråk, men ikke så mye alvorlig. De aller fleste som var ute på byen hadde det med andre ord moro og laget ikke bråk. Men noen alvorlige episoder har det vært.

En person ble slått ned i Strandgateparken litt før klokka fire på natta. Han fikk et kutt i panna som måtte sys på legevakta. Gjerningsmannen var en mann i 20-åra fra Drammensområdet. Han ble arrestert og er en av dem som har tilbrakt natta i politiarresten.

En gutt fikk juling utenfor Grandsenteret. Han hadde fått slått ut flere tenner. Ingen vet hvem som gjorde det og politiet er interessert i tips.

Småtteri

Ellers var det mye småbråk i form av ulike ordensforstyrrelser. Noen ble bøtelagt for urinering, og mange måtte vises vekk fra utesteder fordi de var for fulle.

Rallyfest i Kongsvinger
Foto: Uno Arnesen

Rolig feiring i Oppland

Rallyfesten i Lillehammer startet i Lysgårdsbakken tidlig lørdag, og fortsatte på byens utesteder til langt på natt. Selv om det var mye folk ute, gikk feiringen rolig for seg, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt Christian Svarstad.

- Det var mye folk på byen, men det var ikke noe mer bråk enn normalt på en lørdag kveld, sier han.

Flere saker fra Innlandet