Politiet har gjort væskebeslag

Kripos undersøker nå væske, som er beslaglagt hos de to mennene som politiet tror kan være metanolforgiftet. Tilstanden til de to er fortsatt alvorlig.

Per Olaf Nordli

Politioverbetjent Per Olaf Nordli understreker at de foreløpig ikke vet om det er metanolforgiftning det dreier seg om, men at politiet ikke tar noen sjanser.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Vi har undersøkt på bopel til de to mennene og gjort beslag av væske og andre gjenstander. Beslagene er sendt til Kripos for undersøkelse. Det tar noe tid før vi får vite hva prøvene inneholder, sier politioverbetjent Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon.

Dermed er det foreløpig høyst usikkert hva de to mennene har fått i seg.

– Vi kan ikke si noe konkret om hva spriten inneholder ennå, men vi vil fortsatt advare mot å drikke sprit eller alkohol man ikke kjenner opprinnelsen til, sier Nordli.

Tilstanden uendret

Kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet, Line Fuglehaug, sier at tilstanden til de to mennene er uendret.

– Tilstanden er opp mot livstruende, men den er uendret fra i går, sa vakthavende lege ved Kongsvinger sykehus Guro Ek Skarnes, til NRK Hedmark og Oppland tidligere i dag.

Tre døde av metanol

Det er ti år siden den store metanolsaken eksploderte i Norge. Fra 2002 til 2005 døde 18 personer i Norge etter å ha blitt metanolforgiftet.

Spriten kom fra Portugal og to menn fra Østfold innrømmet å ha smuglet inn mer enn 6000 liter av den livsfarlige spriten i landet.

I Hedmark og Oppland døde tre personer av metanolforgiftning. En mann fra Sør-Odal ble dømt til åtte måneders fengsel for å ha solgt den livsfarlige spriten til onkelen sin som døde.

I Hamar ble to menn dømt til 45 og 75 dagers fengsel for blant annet å ha solgt sprit til en 59 år gammel Hamar-mann som døde.

Det tredje dødsfallet skjedde i Valdres.