Hopp til innhold

Han sørger for at det blir mat av elgpåkjørsler

Vinteren er høysesong for elgpåkjørsler og det betyr travle tider for slakteren i Stange. Han er beredt dag og natt.

Video Slakter

Slakter Jan Arve Brovold sørger for at kjøttet etter elg som er påkjørt av bil ikke går til spille.

Elgkjøtt

Det blir mye kjøtt av elgslakt

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Mange av elgene som blir påkjørt på vegene på Hedmarken havner hos slakter Jan Arve Brovold.

– De begynte å komme når E6 kom, i 1967. Siden har vi vært mer eller mindre parate, forklarer han.

Sju elger i år

Etter forrige helg henger tre påkjørte elger til mørning hos slakteren i Stange. Hittil i år har han tatt imot sju elger i slakteriet.

– Vi kan bli ringt etter fra det begynner å bli mørkt og hele natta gjennom. Det er en litt ugunstig tid, men det går, forklarer han.

– Viktig å bruke ressursene

Slakteren er opptatt av å utnytte ressursene.

– Det er galt at det bare skal bli kastet, så hvis en har folk som kan ta seg av det med en gang så er det mye mat, forklarer han.

I fjor havnet 79 bilpåkjørt elg på slaktebordet i Stange. Det sørger for en fin tilleggsinntekt hos slakteribedriften med ti årsverk. Men etter togpåkjørsler kan sjeldent elgen brukes til mat.

Flere saker fra Innlandet