Hopp til innhold

HamKam-spiller slått med hammer – politiet etterforsker saken

HamKams Franck Semou ble overfalt og utsatt for blind vold.

Hamar politistasjon

POLITIETTERFORSKNING: Politiet etterforsker voldsangrepet som rammet HamKam-spiller Franck Semou. De klarte ikke å finne gjerningspersonene da de rykket ut fredag kveld.

Foto: Knut Røsrud

Franck Semou

HAMKAMSPILLER: Det var HamKams danske spiller Franck Semou som ble overfalt og slått med hammer fredag. Han er nå skrevet ut av sykehuset, politiet etterforsker saken.

Foto: HamKam

– Vi ser veldig alvorlig på dette, det er jo en av våre ansatte som har vært utsatt for en alvorlig situasjon og vært innlagt på sykehuset. Vårt eneste fokus nå er å gjøre det beste for Franck, sier styremedlem i HamKam, Kai Kristiansen, til NRK.

Det var fredag kveld at HamKam-spiller Franck Semou ble overfalt og slått med hammer. Semou fikk kraniebrudd som følge av voldsangrepet, som HA først omtalte.

Blodet fosset nedover hodet

Hendelsen skjedde utenfor Briskeby, HamKams hjemmebane og treningsanlegg. Franck Semou beskrev hendelsen på følgende måte til HA:

– Jeg var på vei hjem fra trening da to stykker kom mot meg utenfor Briskeby. De spurte om jeg kjente en eller annen, men jeg svarte at jeg ikke visste, og at jeg ikke er herfra. Idet jeg sa det tok han ene tak i meg og la meg i bakken, før han andre kom bakfra og slo meg i hodet.

På det tidspunktet visste han ikke at det var snakk om en hammer.

– Så dro jeg meg løs og så at han sto med en stor hammer i hånden. Det var da jeg merket blodet fosse nedover hodet mitt. Jeg spurte hvorfor de gjorde det, men de svarte ikke, så jeg gikk tilbake til Briskeby.

Har det etter forholdene bra

Operasjonsleder i politiet Dyre Antonsen sier at de rykket ut umiddelbart etter at de fikk melding om hendelsen 18.45 fredag, men at politiet ikke klarte ikke å finne de to gjerningspersonene.

Saken blir etterforsket som en alvorlig voldsepisode.

En ambulanse fraktet fotballspilleren til sykehus, og han ble utskrevet fra sykehuset lørdag formiddag.

– Etter forholdene er det bra med ham, men han må holde seg helt i ro i en uke og har treningsforbud i en måned. Så fotballsesongen hans er over, sier Kai Kristiansen.

Briskeby stadion

VED HJEMMEBANEN: Det var like ved Briskeby stadion at voldsangrepet skjedde fredag. Klubben har nå vært opptatt av å stå samlet og hjelpe Franck Semou så godt de kan.

Foto: Knut Sveen

Reiser hjem til Danmark

Semou var med spillerbussen til Hønefoss, hvor HamKam spilte bortekamp lørdag, og reiser lørdag kveld hjem til Danmark..

– Han har alle sine nærmeste der, og har det best sammen med dem etter en sånn opplevelse. Han må jo uansett ta det med ro en periode fremover, sier Kristiansen.

HamKam vant kampen mot Hønefoss 3-0, og Kristiansen mener det ikke er tilfeldig.

– Slike hendelser er med på å spleise en gruppe enda tettere sammen. Det at spillerne går ut og slår Hønefoss 3-0 på bortebane så kort tid etter at noe så alvorlig skjer med en av oss, er iallfall den største prestasjonen vår i år. Så at noe sånt gjør noe med oss, er det ingen tvil om.