Hopp til innhold

Gleder seg til å møte Kongsvinger Knights

Kongsvinger Knights debuterer på øverste nivå i norsk ishockey når de tar imot Lørenskog i sin nye ishall i kveld. At Kongsvinger nå skal spille mot de aller beste lagene, synes Storhamar Dragons-spiller og kongsvingergutt Eirik Skadsdammen er helt topp.

Eirik Skadsdammen

GLEDER SEG: Storhamar Dragons-spiller Eirik Skadsdammen gleder seg til å møte moderklubben Kongsvinger Knights i årets eliteserie i ishockey.

Foto: Ola Bjørlo Strande

Med rundt 700 kamper for Storhamar er han blant de mest rutinerte spillerne i årets GET-liga. Men Skadsdammen har ikke bare spilt for Storhamar i løpet av sin ishockeykarriere.

Den første drakta han brukte var nemlig Kongsvingers røde.

Kunne blitt comeback

Og det kunne faktisk ha blitt et comeback i rød trøye for Skadsdammen denne sesongen.

– Vi var i samtaler. Men nå er jeg etablert i Hamar med familie, så Storhamar var uansett første prio. Men det er jo veldig moro at Kongsvinger er oppe, da! Det var jo der jeg starta å spille ishockey, sier Skadsdammen.

Selv om Kongsvinger av de fleste blir regnet for å være ligaens dårligste lag, så tror Storhamar-spilleren at de kan overraske. Spesielt hvis noen skulle finne på å undervurdere laget fra skogene.

(Bildet fortsetter under saken.)

Lillehammer - Storhamar

MJØSDERBY: Hvem som blir best av Storhamar og Lillehammer denne sesongen gjenstår å se. Her i en av sine mange møter.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Ser fram til 5. oktober

Storhamar Dragons serieåpner borte mot Vålerenga i kveld. Men Skadsdammen har allerede plottet inn 5. oktober i sin kalender. Da møter dragene fra Hamar vest nemlig Kongsvinger – i den nye Kongshallen.

Men vi får gjøre det beste ut av det. Vi har ingenting å tape.

Trener for Kongsvinger, Svein-Ove Nermo

– Vi har ingenting å tape, så dette blir moro. Jeg håper å se mange kjente fjes på tribunen, selv om kampen spilles 5. oktober – og det er jo selve elgjaktdagen i distriktet, sier Skadsdammen.

For Storhamars del så mener angrepsspilleren at medalje bør være et mål.

– Vi skal kjempe i toppen. Det er nok noen lag som kanskje er hakket hvassere enn oss, men vi var jo nære å nå finalen i fjor. Da må vi jo sikte høyere i år, så vi går for topp tre.

Puck i ansiktet

Det kan nesten synes litt merkelig at han går på en ny sesong. Skadsdammen har har fått sin dose og mer til av alvorlige skader de siste par sesongene. I januar i 2013 ble han taklet stygt og pådro seg hjernerystelse. Da var han ute av spill i en måned.

I desember var uhellet ute igjen. Skadsdammen fikk en puck i ansiktet. Resultatet ble brudd i kinnet, øyet og kraniet.

Nå merker han ingenting til skadene, og det var aldri aktuelt å legge opp:

– Da jeg ble skadet var det bare om å gjøre å bli frisk igjen så raskt som mulig. Jeg er såpass glad i ishockey og livet i garderoben at det aldri var noe tema, slår han fast.

SE VIDEO: Husket ingenting av tacklingen:

Eirik Skadsdammen husker ingenting etter at han ble taklet stygt og smalt hodet i isen i kampen mellom Frisk Asker og Storhamar i går. 
Nå krever Storhamar 20 kampers karantene for Kiel McLeod, spilleren som taklet han.

Angst i Kongsvinger

I Kongshallen tar Kongsvinger i kveld imot Lørenskog – i sin aller første eliteseriekamp i ishockey noen sinne. Trener Svein-Ove Nermo har massevis av sommerfugler i magen.

– Akkurat nå er det hektisk. Jeg har både godfølelsen, er litt nervøs, spent og har litt angst. Slike følelser skal en skal ha før seriestart, sier Nermo og ler.

Da Tønsberg måtte trekke sitt lag fra årets serie, steppet Kongsvinger inn og tok over plassen – på kort varsel. Langt fra ideelt, naturligvis:

– Men vi får gjøre det beste ut av det. Vi har ingenting å tape, sier Nermo.

(Saken fortsetter under bildet.)

Kongsvinger Knights

TØFF SESONG: Nykommeren Kongsvinger Knights og trener Svein-Ove Nermo tror mange lag vil bli overrasket over hvor gode laget er. Samtidig tror de at debutsesongen i eliteserien blir tøff.

Foto: Knut Røsrud

Ingen kasteball

De aller fleste tror at rødtrøyene blir årets kasteball i ishockey-serien. Og treneren innrømmer at det ville ha vært naivt å tro at laget kan ende blant de fem – seks beste lagene i debutsesongen. Men han mangler ikke selvtillit før sesongstarten.

– Sier folk at vi blir en kasteball, får det stå for deres regning. I treningskampene har vi vist hva vi kan. Jeg tror flere vil bli overrasket når de ser hvor gode vi faktisk er, sier Nermo.

Det viktigste for det nyopprykkede laget blir å holde plassen i eliteserien – selv om det må skje etter kvalifiseringsspill mot de to beste lagene fra 1. divisjon etter at serien er over.

– Men egentlig har vi et høyere mål enn det, altså, men det får vi ta etter hvert.

Ti mann ut i Lillehammer

Lillehammer hadde en av sine beste sesonger på lenge i fjor, og var svært nære å nå finalen i sluttspillet.

Hovedtrener på LIK, Tor Nilsen

NYE SPILLERE: Hovedtrener for LIK, Tor Nilsen, er nøktern optimist, siden de har mange nye spillere i år.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Det burde love godt foran årets sesong, men trener Tor Nilsen er bare nøktern optimist siden halve stallen er skiftet ut.

– Å ha ti nye spillere er jo ikke heldig i en sport der kontinuitet er viktig. Og vi har sett i treningskampene at dette kan ta litt tid, sier hovedtrener Tor Nilsen, som mener Lillehammer foreløpig varierer litt for mye i prestasjonene.

Han mener laget må være tålmodige, jobbe med detaljer i spillet og gradvis bli bedre utover i sesongen.

Tippet på sjetteplass

Et ekspertpanel i TV2, som har senderettighetene til kampene i GET-ligaen, har tippet Tor Nilsens mannskap på sjetteplass – plassen bak erkefienden Storhamar. Det har både spillerne og treneren fått med seg.

– Det gir oss bare motivasjon til å gjøre det bedre. Men jeg skjønner jo tipset, siden vi har byttet ut så mange spillere, sier Nilsen.

Han legger til at sju gode utlendinger forsvant etter fjorårets sesong, og det er mindre penger å bruke på slike spillere i år. Derfor har klubben satsen på yngre spillere.

– Men det behøver ikke å være negativt, sier Nilsen, ganske sikker på at Lillehammer ishockeyklubb skal bite godt fra seg også i år.

Poengfangsten kan starte allerede i kveld, for da får Lillehammer besøk av nyopprykkede Manglerud Star.

Flere saker fra Innlandet