Hopp til innhold

Fotballspiller måtte amputere

Fotballspilleren Jon Ivar Sandhaugo fra Valdres måtte amputere høyrebeinet etter å ha blitt taklet i en 4.divisjonskamp.

Jon Ivar Sandhaugo

Jon Ivar Sandhaugo måtte fredag ambutere høyrebeinet.

Foto: FK Vang

Det var i en seriekamp mot Snertingdal den 7. oktober at Sandhaugo fikk et ublidt møte med en motspiller.

Den 25 år gamle høyrebacken, som spiller for FK Vang, ble sparket så hardt i høyrebeinet at begge leggbeina brakk. Sandhaugo ble sendt rett til Gjøvik sykehus og operert samme kveld, men 11 dager senere var såret så stygt at han ble sendt til Ullevål.

- Det er helt unaturlig at slikt skjer, jeg har aldri hørt om noe lignende. På fredag måtte de amputere beinet ved kneet, sier sportslig leder Ola Rogn Tveit i FK Vang.

Sykehustabbe?

Rogn Tveit vil foreløpig ikke spekulere i om det har skjedd en sykehustabbe, men synes det er merkelig at det blir nødvendig å amputere etter et beinbrudd.

- Det er veldig rart, men jeg vil ikke si mer om det nå.

Inger Opheim, som er avdelingssjef på kirurgisk avdeling på Gjøvik, sier det var en stygt brudd, men at det er svært sjeldent at det fører til amputasjon. Hun sier sykehuset vil følge opp saken videre.

Fotballforbundet har heller aldri hørt om en lignende sak. Forbundet er varslet om saken. - Dette er tragisk og vi vil følge opp med forsikringsselskapet, sier spesialkonsulent i Fotballforbundet, Stein Pedersen.

Voldsomme smerter

Jon Ivar Sandhaugo skal nå være glad for at smertene er over.

- Han ble operert på fredag og er operert igjen i dag for å sjekke operasjonssårene. Jon Ivar hadde voldsomme smerter og glad de endelig er over, sier Rogn Tveit.

Ifølge sportslig leder er Jon Ivar Sandhaug, som før ulykken jobbet som snekker, ved godt mot.

- Ja, han er det, men han kommer til å få noen tøffe dager, sier Rogn Tveit, som nå er på vei til Oslo for å besøke høyrebacken sin.

Overfall

På diskusjonsforumet til Valdres FK er det lagt inn flere innlegg om hendelsen som førte til det stygge beinbruddet. I noen av innleggene blir taklingen omtalt mer som et overfall enn som en takling. Det tilbakeviser FK Vang.

- Nei, det var ikke snakk om noe overfall. Jon Ivar hadde akkurat ryddet bort ballen innenfor egen 16-meter. Snertingdal-spilleren prøvde å skyte, men traff dessverre vår spiller rett i beinet med stor kraft, forteller Rogn Tveit.

Mye støtte

Hele fotballmiljøet i Valdres støtter nå Sandhaugo.

- Alle i Valdres støtter han. Nå håper vi hele fotball-Norge stiller opp så han får best mulig hjelp.

Vennene i Valdres prøver nå å arrangere en tur til England så Sandhaugo, som er Liverpool-fan, kan få se laget sitt i aksjon.

Flere saker fra Innlandet