Fortsatt usikkert for Hafjell Bike Park

Framtida for Hafjell Bike Park er fortsatt usikker til tross for helgas store folkefest. Framtida til parken skal bestemmes i løpet av de neste dagene.

Spektakulære kjøre forhold i Hafjell Bike Park

SPEKTAKULÆRT: Kjøreforholdene i Hafjell Bike Park betegnes som svært gode av rytterne. Her er det nordlendingen Knut Løkås som er i aksjon.

Foto: Vegard Breive

I helga møtte 12.000 tilskuere opp for å se VM i terrengsykling i Hafjell. Likevel kan parken bli nedlagt. Eierne, selskapet Alpinco, har sagt at besøkstallet må vesentlig opp for at kostnadene skal dekkes.

Vil vurdere framtida

De nærmeste dagene skal ledelsen i Hafjell Bike Park vurdere framtida til parken. Helgas mesterskap ble arrangert av Norges Cyckleforbund. De vil nå kjempe for videre drift av parken.

– Det viktige nå er å ha en god dialog med eierne. Vi må se på de mulighetene vi har. Det er viktig å utnytte det potensialet sykkelparken har, sier Harald Tiedemann Hansen, president i Norges Cykleforbund.

Han har forståelse for at eierne setter større krav til sykkelparken.

– Det har vært for snevert fram til nå, og det må en utvikling til for at dette skal forsvare seg. Vi vil være med å bidra, sier Tiedemann Hansen.

Framtida for Hafjell Bike Park er fortsatt usikker til tross for helgas store folkefest. I går møtte nærmere 12.000 tilskuere opp for å se VM i utforsykling. Likevel kan parken bli nedlagt.

Sterke reaksjoner

Utforløypa i Hafjell er utviklet og bygd opp over flere år, og regnes som en av verdens beste sykkelparker.

Planene om å stenge VM-løypa og parken store deler av året har derfor skapt engasjementet i sykkelmiljøet. Denne sommeren har parken redusert antall åpningsdager og sesongen avsluttes nå, noen uker tidligere enn vanlig.

Simen Berg, som er syklist, fotograf og journalist og som har besøkt sykkelparker over hele verden, har tidligere hevdet at eierne med overlegg går inn for å drive parken dårlig økonomisk for å kunne legge ned tilbudet.

Men ledelsen i sykkelparken sier de kun har gjort nødvendige endringer for å få det til å gå rundt.

– Det er krevende å drive dette anlegget. Det er et avansert og stort anlegg. Å redusere åpningstidene var nødvendig. Det har ført til flere besøkende de dagene vi har holdt åpent, sier Odd Stensrud, daglig leder Hafjell Bike Park.