Fikk endelig tak i storvinneren

I ettermiddag fikk Norsk Tipping omsider tak i mannen som vant 319 millioner kroner i Vikinglotto. Mannen forklarer at «han hadde duppet av».

FORSØK PÅ FORSØK: Mannen hadde mange ubesvarte anrop fra Norsk Tipping da han omsider ringte tilbake. Da var den sindige lottomillionæren på jobb – som på en hvilken som helst annen dag.

Det er ikke dagligdags at noen vinner så mye penger i Vikinglotto. Faktisk er 319.332.895 kroner den tredje høyeste premien gjennom historien.

Det er heller ikke dagligdags at de ansatte i Norsk Tipping på Hamar bruker mer enn et halvt døgn på å få tak i vinneren.

På jobb som vanlig

Til Norsk Tippings nettside sier familiefaren at han hadde duppet av i går kveld, og derfor ikke tok telefonen.

Da han våknet senere på kvelden sjekket han lottotallene og innså at det var han som hadde vunnet den enorme premien.

Så gikk han og la seg.

Han sier til Norsk Tipping at han er en «rolig person som ikke tar av».

Da de ansatte fikk kontakt med mannen utpå dagen i dag, var han i full gang på jobb.

Det blir ifølge familiefaren «business as usual» framover, men han vil ta sørge for å ta litt ekstra vare på dem rundt seg.

319 MILLIONER: Premien i onsdagens Vikinglotto er den tredje høyeste noensinne.

Mye penger

Mange drømmer om å få telefonen fra Hamar, telefonen som bekrefter at du er blitt spillmillionær hos Norsk Tipping

Vinneransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, sier pulsen var høy da hun prøvde å kontakte storvinneren onsdag kveld

– Det er alltids spennende å ringe vinnere av store premier. Vi er spent på hvem vi møter i den andre enden, og hvor i livet vedkommende er i, sier hun.

Den norske spilleren tok hele førstepremiepotten alene onsdag kveld og vant svimlende 319.332.895 kroner, som altså er den tredje høyeste fra Norsk Tipping noensinne.

Den høyeste premieutbetalingen var på 441,3 millioner kroner i Eurojackpot i august i fjor, mens den nest største er 341,3 millioner kroner i Vikinglotto utbetalt i november i fjor.

Tallene i onsdagens vinnerrekke var 3, 11, 14, 30, 34 og 47 og vikingtallet 1.

Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping

ENDELIG: Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen hadde prøvd mange ganger å få tak i mannen som vant førstepremien i Vikinglotto i går. Da den sindige lottomillionæren omsider ringte tilbake, var han på jobb – som på en hvilken som helst annen dag.

Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping