Hopp til innhold

Ferdigstiller bru - stenger E6 på Tretten

Arbeidet med den midlertidige brua over Lågen og E6 på Tretten i Gudbrandsdalen nærmer seg ferdig. Neste uke må E6 stenges i to uker.

Tirsdag neste uke stenges E6 i to uker mens Vegvesenet monterer de siste 24 meterne av den i alt 148 meter lange reservebrua, skriver Byggeindustrien.

– Nå er det bare 24 meter av reservebrua som gjenstår. Planen er å åpne brua for trafikk i andre halvdel av juni, sier prosjektleder Rolf Klemetrud i Innlandet fylkeskommune til fagnettstedet.

Det var tidlig om morgenen 15. august i fjor at Tretten bru plutselig kollapset. En lastebil og en personbil var på brua da det skjedde. Ingen personer ble fysisk skadd. Brukollapsen er anslått å koste minst 300 millioner kroner, og arbeidet med å lage en midlertidig løsning startet i november i fjor.

Den midlertidige brua er plassert på tre av fundamentene til den opprinnelige brua, som alle er reparert og modifisert, i tillegg til to nye fundamenter.

– Vi må stå på E6 med kran og løfte på plass elementene. Derfor stenges E6 i fjorten dager mens arbeidene pågår. Når brua er løftet på plass, gjenstår bare noe asfaltering og mindre arbeider. Veiene på begge sider av brua skal gjøres klare til bruk etter anleggsarbeidet, sier Klemetrud.

Når det blir klart for bygging av en ny permanent bru på Tretten, er fremdeles usikkert.

(NTB)

Tretten bru
Foto: Alexander Nordby / NRK

Flere saker fra Innlandet