Hopp til innhold

Fengsel for Plumbo-spøk

23-åringen som helte Plumbo i trusa til kameraten sin er dømt til fengsel i 11 måneder i Gjøvik tingrett.

Plumbo
Foto: Kristin Rivrud / NRK

Dommen falt klokka 14.00 i dag.

23-åringen er dømt til fengsel i 11 måneder og til å betale 50.000 kroner i erstatning og 100.000 kroner i oppreisning til kameraten sin.

Dommen er mildere enn det aktor ba om. Han la ned påstand om fengsel i 1 år og 3 måneder.

Gjøvik tingrett har lagt vekt på at tiltalte ikke hadde til hensikt å skade kameraten sin og at han har gitt uttrykk for sterk anger. Retten mener derfor at han ikke faller inn under kategorien "voldsmann" og dermed bør få noe lavere straff enn aktor ba om.

Store etseskader

Den 21 år gamle kameraten til den dømte fikk store skader i underlivet etter at kompisen helte Plumbo i trusa hans på en fest.

Smertene var forferdelige og 23-åringen er funnet skyldig i legemsbeskadigelse på en særlig smertefull måte.

I retten sa tiltalte at han ikke var klar over effekten av Plumbo og hvor farlig det var. Men i dommen står det at det var han selv som hadde kjøpt Plumbo-flaska i den hensikt å åpne tette rør.

Tilståelsesrabatt

23-åringen har fått strafferabatt for å ha tilstått og innrømmet alt fra første stund.

Retten finner ellers ingen formildende omstendigheter, men skriver tvert i mot at den psykiske påkjenningen ved å bli skadet på et slikt "privat sted" i tillegg til de fysiske smertene var åpenbart stor.

På tampen av rettsaken ba den dømte om å få sone en eventuelt dom i en psykiatrisk institusjon , der han kan få behandling. Gjøvik tingrett mener det høres lurt ut, i alle fall at han får sone deler av dommen i institusjon.

Erstatning

Gjøvik tingrett har også dømt 23-åringen til å betale nesten 50.000 kroner i erstatning til kameraten og 100.000 kroner i oppreisning.

Det er for tap av inntekter og for påkjenningen skadene har gitt 21-åringen.


Flere saker fra Innlandet

Portrett av studentleder i Hamar, Tina Martinussen.

Tina (21) har tips til studenter på boligjakt