Hopp til innhold

- Derfor mislykkes vi i Innlandet

Leder i Hedmark Arbeiderparti, Reidar Åsgård, frykter at Innlandsuniversitetet blir nok et prosjekt som drukner i en diskusjon om lokalisering.

Reidar Åsgård
Foto: Anne Næsheim / NRK

I en kronikk fredag skrev Inger Enger i Senterpartiet at det snarest bør avklares om hovedsete til Innlandsuniversitetet skal ligge i Hedmark eller Oppland.

- En småborgerlig diskusjon

Hun mener valget er enkelt siden Lillhammer og Gjøvik er de to største studiestedene sammenliknet med de fire i Hedmark.

Det får leder i Hedmark Arbeiderparti, Reidar Åsgård, til å reagere.

- Her dreier det som 5 til 10 arbeidsplasser, og så skal vi diskutere geografi før vi avgjør andre viktige forhold som har betydning for 30 000 studenter og et hundretalls lærere. Jeg synes det gir et godt bilde på hvorfor vi mislykkes når vi skal få til noe i Innlandet.

- Jeg synes hele diskusjonen blir småborgerlig.

- Spiller ingen rolle

Han mener det er mindre viktig hvor hovedadministrasjonen blir plassert.

- Det spiller ingen rolle om den blir lagt i Hedmark eller Oppland. Vi snakker om et fåtall ansatte som skal styre butikken. Det er Innlandsuniversitet som nettverksuniversitet som betyr noe, og det er plassert rundt på en rekke steder.

Er lei Innlandskampen

Åsgård er nå lei av rivaliseringa mellom Hedmark og Oppland, og mener man bør ta seg sammen på begge sider av fylkesgrensa.

Nå synes jeg vi kan ta oss sammen på begge sider. Bestemmer vi oss for at vi virkelig skal få til noe, så klarer vi det. Da kan vi ikke diskutere bagateller, sier Åsgård.