Hopp til innhold

Endelig pyntet til fest

Nye Våler kirke ble i dag vigslet til kirkelige formål. Nå vil de fleste innbyggerne, legge den seks år vonde striden bak seg.

Created by InfoDispatcher

Over 500 personer hadde møtt opp for å overvære vigslingen av den nye kirken i Våler.

I dag klokken 11.00 ble nye Våler kirke vigslet. Den nye kirken er på 800 kvadratmeter og har 350 faste sitteplasser. Praktbygget har kostet 62 millioner kroner, samt utallige dugnadstimer.

Men for innbyggerne i Våler, har den kostet langt mer. Fra dagen da den gamle kirken brant 29. mai 2009, har det vært uenigheter om den nye kirken.

Kirkestrid er ingen søndagskole

Stappfull kirke

Kirken var fylt til randen, da den første gudstjenesten ble holdt i dag.

Foto: Frode Meskau / NRK

Men i dag var mye glemt. Over 500 festkledde hadde møtt opp til vigslingen. Alle NRK snakket med i dag, synes den nye kirken så flott ut innvendig.

Derimot var det flere som synes kirken så uferdig ut utvendig, og mange sa også at de savnet et ordentlig kirkespir. Men alt i alt så var det en felles hyllest til den nye kirken som nå står ferdig på ny tomt.

Endelig fikk folket sin kirke

Biskop Solveig Fiske

Biskop Solveig Fiske gratulerte alle i Våler, med ny kirke.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det var en stor dag i Våler. Biskop Solveig Fiske holdt prekenen, og gratulerte vålersokningen med ny flott kirke. Fiske snakket om at mange føler et savn etter den gamle kirken sin, og det er en lang prosess å bearbeide. Men biskopen var sikker på at innbyggerne kommer til å bli veldig glad i sin nye kirke.

– Jeg tror det vil være slik at det tar tid at et nytt kirkebygg vokser inn i kulturlandskapet, og i folks oppfattelse av at nå er dette rommet for tro, håp og kjærlighet. Det vil ta noe tid, for slik er det alltid med sorg over det man har mistet. Men samtidig så tror jeg det vil skapes en ny stolthet og kjærlighet til det fine, jeg vil si vidunderlige vakre trekirka som er resit her nå, sier biskop Solveig Fiske.

Hva synes du om kirken innvendig?

– Jeg føler at når man kommer inn i kirken så skapes det en himmel over livet, og blikket trekkes i livet og kjærlighetens retning, mot sola og oppstandelsen, sier biskopen om kirken.

Det var flere musikalske innslag, blant annet et bestillingsverk som er skrevet av Magne Østlie Hjelmervik, og het Lovsang til Våler kirke.