Elver og bekker flommer over

I Øyer kjempet mannskaper i flere timer for å redde en barnehage og et verksted fra regnflommen i elva Brynsåa. Over hele Innlandet fører nedbøren til bekkeflommer.

Flom i Øyer
Foto: Even Lusæter / NRK

Elva Brynsåa i Øyer flommer over og har dratt med seg tonnevis med sand og stein, og noe av massene sperrer fylkesvegen 312, også kalt Kongsvegen, skriver GD.

En hjullaster, en lastebil og tre gravemaskiner jobbet på harde livet for å holde vannet unna Hågåsletta barnehage og Øyer landbruksverksted.

Maskinene holdt på fra klokka 14. Ved 21-tida hadde vannstanden gått mye ned, og det gikk bra med både barnehagen og verkstedet.

Ifølge barnehagen ble det ingen materielle skader inne, men det ble noen skader på uteområdet. De holder åpent som vanlig, men kommer ikke til å bruke uteområdet. Barnehagen er tidligere rammet av flom.

Senest var i 2014, og da kom det vann inn i barnehagen.

Seks hull under vann

Deset oppvekstsenter i Åmot holder stengt i dag på grunn av at vannmasser har ødelagt veien. Det skriver kommunen på sine nettsider.

I Åmot har flom satt deler av golfbanen på Sorknes under vann. Seks hull er forsvunnet i vannmassene nå, og gresset slites i stykker mange steder, forteller leder i Sorknes Golfklubb Fredrik Brun til Østlendingen.

Vann over golfbanen
Foto: Fredrik Brun / Sorknes Golfklubb

Det er for tidlig å si hvor ødelagt banen blir. I morgen skulle det etter planen være sesongåpning på Sorknes.

Stengte veger

Flere veger er stengt etter at vann og grus har flommet over vegbanen.

  • RV 26 ved Engeroset. Her er Grrøtbekken i ferd med å gå over sine bredder. Varsling er satt ut.

  • Vestsidevegen sør for Tretten er stengt på grunn av mye vann og grus over vegen. VTS er varslet, melder politiet.

  • Også på Sjusjøen rapporteres det om flom

    – Vegen ved Natrudstilen er i ferd med å bli skadet og at elva Tyria flommer over, fortalte Tommy Andersson til GD torsdag ettermiddag.

  • I løpet av dagen har regn og flom gjort så store skader på Fjellvegen i Åsmarka, at den blir stengt i flere dager