Hopp til innhold

Ei 16 år gammel jente er død etter knivstikking på Vinstra

VINSTRA (NRK): Ei 16 år gammel jente er drept etter knivstikking på Vinstra i Nord-Fron kommune. En voksen mann er lettere skadd.

Knivdrap på Vinstra

KRIPOS KOBLET INN: Politiet og krimteknikere er på stedet, og Kripos er kobla inn i saken.

Foto: LARS ERIK SKREFSRUD / NRK

Politiet rykket ut til et boligområde på Vinstra etter at et vitne hadde ringt inn om hendelsen like før kl. 16 onsdag ettermiddag. Da politiet kom fram til åstedet, fant de en 16-åring liggende død utendørs, og pågrep og siktet samtidig en annen 16-åring for drapet.

– Den pågrepne personen ble tatt utendørs rett ved avdøde, sier operasjonsleder Pål Andersen til NRK.

Politiet bekrefter at både offeret og den siktede er hjemmehørende på Vinstra, men de ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom de to.

– Det jeg nå kan bekrefte er at den sikta er en gutt på 16 år, og at den avdøde er ei jente på 16 år. Begge er bosatt på Vinstra, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Trine Hanssen.

En voksen mann ble lettere skadet i den samme hendelsen. Alle pårørende er varslet.

Ukjent hendelsesforløp

Siktet for uaktsomt drap etter vådeskudd

IKKE KJENT: Politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Trine Hanssen sier at både den drepte og den siktede er norske statsborgere, men vil ikke si noe om relasjonen mellom de to.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Politiadvokaten sier det var et vitne som først ringte inn til politiet og meldte fra om hendelsen.

– Hendelsesforløpet er ukjent for oss akkurat nå, men det vil forhåpentligvis den videre etterforskningen gi oss svar på, sier Hanssen.

Hun vil ikke si noe om relasjonen mellom den drepte og den siktede, men sier at begge er norske statsborgere og hjemmehørende på Vinstra. Ingen av dem er kjente av politiet fra før.

Knivdrap på Vinstra

ETTERFORSKER: Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent. Det etterforskes nå for å finne ut hva det er som har skjedd.

Foto: LARS ERIK SKREFSRUD / NRK

Kripos er koblet inn

Hanssen sier de har beslaglagt det de mener er drapsvåpenet. Politiet og krimteknikere er på stedet, og Kripos er koblet inn i saken, sier hun.

– Den siktede vil etter hvert bli avhørt, og barnevernet vil også bli koblet inn, sier hun.

– Vi har blitt anmodet om teknisk bistand av Innlandet politidistrikt, og det kriminaltekniske utrykningsteamet er på vei til Vinstra, sier Jonas Fabritius Christoffersen i Kripos til NRK.

Knivdrap på Vinstra

BOLIGFELT: Hendelsen skjedde i et boligfelt på Vinstra i Nord-Fron kommune. Kripos er kobla inn, og politiet og krimteknikere er på stedet.

Foto: GEIR RANDBY / NRK

Kan ha prøvd å avverge hendelsen

Den skadde personen er en voksen mann, og er ikke livstruende skadd.

– Den som har fått knivskader kan ha fått det i forbindelse med at vedkommende prøvde å avverge hendelsen, sier operasjonslederen til NRK. Han vil ikke si noe om forholdet mellom de involverte.

Ifølge ordfører i Nord-Fron kommune, Rune Støstad har de satt krisestab.

Ordfører i Nord-Fron Støstad

TRAGISK SAK: Ordfører i Nord-Fron kommune, Rune Støstad sier det er en tragisk og vanskelig sak for et lite lokalsamfunn.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Tre familier er berørt. Vi har satt krisestab, som er samlet nå. Vi startet det psykososiale teamet for å gi støtte til dem som trenger det, sier han.

Han legger til at den videregående skolen blir åpnet, så folk kan samles der.

– Det er en dypt tragisk sak som rammer oss veldig hardt, her kjenner alle hverandre, og dette kommer til å bli en vanskelig sak for et lite lokalsamfunn som oss, sier Støstad.

Samles på skolen

På Vinstra Vidaregåande skule har 300 elever samlet seg for å bearbeide tankene sine, forteller rektor ved skolen, Leif Solheim.

– Vi har samlet alle som vil her, så de får pratet med lærere sine om det som har skjedd. Nå vil også politiet komme for å fortelle det de vet, sier Solheim.

Skolen blir holdt åpen til klokken 23 i kveld.

Vinstra