E6 ved Lillehammer åpnet igjen etter trafikkulykke i snøværet

E6 nord i Lillehammer har åpnet igjen etter at en lastebil skled og sperret veien onsdag morgen. Politiet melder om svært glatte veier og oppfordrer bilistene til å ta det med ro.

Ulykke på E6

FIKK SLENG: En lastebil og en personbil skal ha vært involvert i ulykken som skjedde på det glatte vinterføret på E6 nord for Lillehammer.

Foto: Geir Randby / NRK

Ulykken nord for Lillehammer skjedde ved 0800-tiden i dag tidlig. En person ble sendt til sykehus for sjekk, men det skal ikke være større personskader i forbindelse med ulykken.

En lastebil og en personbil skal ha vært involvert i hendelsen som skjedde på det glatte vinterføret i området onsdag morgen. Tett snø og kuldegrader har gjort flere veier svært glatte.

Ulykken skjedde rett nord for avkjøringen til fylkesvei 255 til Gausdal. Det pågår nå opprydding på stedet, og foreløpig er det omkjøring via fylkesvei 312 mellom Lillehammer og Ensby, melder politiet.

Såpeglatt på ulykkesstedet

NRKs reporter Geir Bernhard Randby var på stedet like etter at ulykken skjedde. Han sier at lastebilen har sklidd og tatt med seg 70–80 meter av autovernet på stedet.

– Det er et nederlandsk vogntog som har kommet nordfra. Det har sklidd og sakset over veien og kommet borti en personbil. Det er kjempeflaks at det ikke har skjedd noe veldig alvorlig her. En person fra personbilen er sendt til sykehus for observasjon, men det virker ikke som om det er noe alvorlig, sier Randby.

Han beskriver føret som svært vanskelig på stedet.

– Det er 2–3 centimeter nysnø på veien og såpeglatt. Dersom du ikke har gode dekk så bør du være veldig forsiktig nå, sier han.

– Vinteren har kommet tilbake

– Det er glatt, og det har nok vært overraskende for mange at vinteren har kommet tilbake, sier operasjonsleder Jørgen Berg ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Han opplyste at det foregår rydding på stedet og at man også må foreta seg flere ting for å hindre flere ulykker.

– Det må børstes, børstes og strøs på veien. Det er veldig glatt. Det pågår nå berging av semitraileren som står delvis på siden av veien. Det er vanskelig å si akkurat hvor lang tid det vil ta, men trafikken ser ut til å flyte godt via omkjøringsveiene, sier Berg.

Bil havnet på taket

Politiet melder om flere ulykker i trafikken onsdag morgen. Like før ulykken som stengte E6, havnet en personbil på taket ikke langt fra det samme stedet ved Sannom i Lillehammer.

Politiet i Buskerud melder at lastebil kjørte av veien på E16 ved avkjøringen til fylkesvei 240 ved 0800-tiden. Også der ble veien en periode stengt for rydding.

På fylkesvei 33 nord Lena i Østre Toten kommune skjedde det et trafikkuhell ved 0830-tiden onsdag der tre kjøretøy var involvert. En person ble lettere skadd. Ved 10-tiden meldte politiet i Vestoppland at bilen var fjernet fra stedet og veien igjen åpnet for vanlig trafikk.

Politiet i Hedmark meldte ved 12.15-tida om flere trafikkuhell uten personskader, men med trafikale utfordringer. Kjør forsiktig og beregn god tid, er oppfordringen fra politiet.