Hopp til innhold

Vildmyrens drapsmann kan bli dømt til forvaring på ubestemt tid

Rumeneren som er tiltalt for drapet på flyvertinnen Vera Vildmyren fra Lunner kan bli dømt til forvaring på ubestemt tid.

Vera Vildmyren

Vera Vildmyren fra Lunner ble funnet drept på et hotellrom i København i mars. En rumener har tilstått at han drepte henne etter et basketak.

Foto: Privat

Det går fram av tiltalebeslutningen som påtalemyndigheten i København offentliggjorde i dag, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Ikke skyldig i drap

Vildmyren ble funnet død på et hotell i København i mars. Det ble raskt slått fast at hun døde som følge av grov vold. Mobilen, pengene og betalingskortene hennes var stjålet fra rommet.

En rumener ble raskt etterlyst for drapet og han meldte seg selv på en politistasjon i Malmø. Han ble utlevert til Danmark hvor han siden har sittet varetektsfengslet.

Han sier han ikke er skyldig i drap, men erkjenner vold med døden til følge.

Ifølge ekstrabladet.dk så vil den danske påtalemyndigheten vurdere å kreve en av de strengeste straffene i dansk rett for rumeneren. Det kommer fram av tiltalen som legger ned et forbehold om påstand om forvaring.

Farlig, men ikke sinnsyk

Ekstrabladet.dk skriver at dette betyr at statsadvokaten anser rumeren som så farlig, men ikke sinnsyk, at han kan idømmes fengselstraff på ubestemt tid.

Ifølge tiltalen ble Lunner-kvinnen drept med en mengde slag og knivstikk. Rumeren har tilstått at han drepte Vildmyren etter et basketak og har fortalt politiet at hun var et tilfeldig offer.

Saka kommer trolig opp for byretten København i midten av februar neste år og det er satt av fire dager til rettssaken.