Smugla hasj i støtfangeren

En mann i 30-årene fra Bulgaria er dømt til fengsel i to år og åtte måneder etter at det ble funnet 20 kilo hasj gjemt i bilen han kjørte.

Hasj i støtfangeren

Først fant tollerne hasj gjemt under gulvet på passasjersetet. Da de tok en ekstra undersøkelse av bilen fant de også hasj gjemt i støtfangeren bak.

Foto: Tollvesenet

Det var i mai i år at mannen ble stoppet i en kontroll på Norsenga i Kongsvinger. Da bilen ble undersøkt fant man cirka 20 kilo hasj skjult i støtfangeren og under gulvet på passasjersete.

Mannen kom kjørende fra Tyskland, og hadde med seg en passasjer. Politiet klarte ikke å knytte vedkommende til saken, og henla saken mot passasjeren.

Visste ikke mengde

Sjåføren erkjente straffskyld, og saken gikk dermed som en tilståelsesdom i Glåmdal tingrett på mandag. Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet.

Hasj i støtfanger

Det ble funnet nesten 20 kilo hasj i bilen.

Foto: Tollvesenet

I retten forklarte at han sa ja til å kjøre en bil med hasj til Norge fordi han hadde økonomiske problemer. Han fikk ikke vite eksakt hvor mye narkotika som befant seg i bilen, men skal ha fått opplyst at det dreide seg om 10–12 kilo.

Da aktor og politiadvokat Wigdis Hjalmarsen lurte på om han visste hvem som pakket bilen, svarte den siktede at han ikke visste.

Han forklarte at han hadde så store økonomiske problemer at han nok hadde sagt ja til å kjøre bilen, sjøl om han hadde visst at det dreide seg om nesten 20 kilo hasj. Hasjen har en gateverdi på flere millioner kroner.

– Angrer

Han skulle få 10 000 euro for kjøreturen, noe som tilsvarte nesten en årslønn for siktede.

Han forklarte videre at da han ble pågrepet av politiet i Norge gikk det opp for han hvor stor feil han hadde gjort, og at dette ikke bare gikk utover ham, men også de rundt ham. Mannen forklarte i retten at han angrer veldig på det han har gjort.

Glåmdal tingrett dømte mannen til 2 år og 8 måneder fengsel, og inndrar også bilen mannen kjørte. Han mister også førerretten i Norge for alltid. Han har sittet 198 dager i varetekt, og disse dagene trekkes fra straffen.

Mannen har foreløpig ikke bestemt seg for om han anker dommen eller godtar den.