Hopp til innhold

Dataangrep mot Norsk Tipping

Norsk Tipping på Hamar er utsatt for et omfattende dataangrep. Det skal være trygt for brukere å benytte seg av spill på hjemmesiden.

Norsk Tipping

Mellom fem og ti prosent av brukerne rammes.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Magne Vikøren

Magne Vikøren beroliger brukerne av Norsk Tippings hjemmeside.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

Tusenvis av spillere kommer seg ikke inn på hjemmesidene til Norsk Tipping på Hamar på grunn av et dataangrep. Angrepet har vart siden 17. april.

– Vi jobber kontinuerlig med at så få som mulig skal være rammet av dette. slik situasjonen er søndag ettermiddag, er det mellom fem og ti prosent av kundene våre som sliter med å komme inn på nettsidene våre, sier Magne Vikøren i Norsk Tipping til NRK.

– For alle andre fungerer alt som normalt, sier han.

– Trygt

Vikøren mener sikkerheten til brukerne, folk som logger seg inn og spiller hos Norsk Tipping, er ivaretatt.

– Sikkerheten er helt klart ivaretatt. Den er sikker, god og trygg. Dette er ikke datainnbrudd, men dataangrep. Det vil si at mange prøver å komme inn på sida vår, men ikke inn i systemet, sier han.

Vikøren sier angrepet er som «om en hel haug med personer står og ringer på døra di samtidig». Han sier videre at det trolig er en utenlandsk gruppe som står bak.

– De sender enorme datamengder inn mot nettsiden til Norsk Tipping sikkert med håp om å få oss ned i kne. Dette har vi hatt kontroll på siden starten, og vi sørger for at trafikken flyter som normalt for de aller, aller fleste.

Flere saker fra Innlandet