Hopp til innhold

Cengiz blir drømmeprinsen til Astrid S

Cengiz Al blir prinsen i nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott».

Cengiz Al blir prinsen i nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott».

PRINSEN CENGIZ: – Etter mange spekulasjoner kan vi bekrefte at det er Cengiz Al som blir Astrid Smeplass sin prins i nyinnspillingen av juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott», som kommer på kino i november. Det skriver Nordisk Film Distribusjon i en pressemelding.

Foto: Nordisk Film

Cengiz hadde nettopp blitt pappa da han fikk telefonen om å prøvespille for rollen som prinsen.

– Jeg har hatt skikkelig adrenalinkick siden da, og nå er vi endelig i gang med denne vakre storfilmen. Det føles som en drømmerolle. Jeg var egentlig livredd for hester, men nå elsker jeg å galoppere, sier han.

Inn i eventyret med Smeplass

Forrige uke ble det kjent at Astrid S debuterer som skuespiller.

– Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film, sa hun i pressemeldingen fra Universal.

Cengiz er derimot vant til å spille forskjellige roller foran kamera. Han kjent fra blant annet NRKs ungdomsserie «Skam» og har siden spilt i filmen «Alle utlendinger har lukka gardiner».

– Cengiz har en tilstedeværelse og en menneskelig varme som kombinert med en høyreist holdning gjør ham til, ja nettopp, hele Norges drømmeprins, sier Produsent Frederick P N Howard.

Cengiz Al og Iman Meskini i «Skam»

SKAM: Cengiz Al og Iman Meskini spilte sammen i NRK-serien «Skam». Nå fortsetter Al skuespillerkarrieren i juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott».

Foto: Tom Øverlie / NRK

I rollen som prinsen tar Al for første gang et steg inn i eventyrene når han sammen med Smeplass blir Norges nye drømmepar på lerretet, skriver Nordisk Film.

– Cengiz er en ekte prins, både som en fantastisk skuespiller, og som strålende menneske. Selv hestene våre er forelsket i Cengiz sier regissør Cecilie Mosli.

Cecilie Mosli

HJEM TIL NORGE: Vi lager en storslått moderne eventyrfilm basert på klassikeren «Tre nøtter til Askepott» fra 1973, men tar den hjem til Norge og vår arktiske vinter og vårt ville landskap, står det i pressemeldingen fra Nordisk Film Distribusjon. Bildet viser regissør Cecilie Mosli.

Foto: Henrik Brattli Vold / NRK

I Innlandet og i utlandet

«Tre nøtter til Askepott» spilles i disse dager inn i den norske fjellheimen. Her er både romantikk, magi og action er en viktig del av filmskapningen, melder Nordisk Film.

1. mars skal scener til Askepott-filmen spilles inn i og mellom de historiske byggene på Maihaugen.

– Det blir spennende. Det er jo en del kjente skuespillere involvert, og det er gøy at det skjer slikt nå, i de litt stillere tider, sier Rune Prøven, arrangementsansvarlig på Maihaugen.

Noen av opptakene skal også foregå i utlandet.