Bygger fremtidsversjonen av Innlandet i Lego

Unger i alle aldre er i gang med å bygge legoversjonen av hvordan Innlandet vil se ut om 200 år.

Legoklossene ligger strødd på Vitensenteret i Gjøvik. Her arrangeres det en legofestival for femte år på rad. Hvert år er det et nytt tema som legobyggerne skal forholde seg til og i år bygges fremtidsversjonen av Innlandet.

– Det er mange fly og biler som skal vise hvordan det vil se ut rundt oss i fremtiden. Det bygges miljøvennlig, men noen har også bygget en oljerigg. En oljerigg i Innlandet om 200 år er en spennende tanke, sier Heidi Skullerud Linnes ved Vitensenteret.

Heidi Linnes

FREMTIDEN: Heidi Skullerud Linnes og de andre byggerne bruker Lego for å vise Innlandet om 200 år.

Foto: Nina Rundsveen / NRK

Imponert over innsatsen

Hundrevis av personer har vært innom for å leke med 500 kilo Lego siden festivalen åpnet for en uke siden. Sammen med broren Mikkel, er 11 år gamle Mattis Ween er en av fremtidsarkitektene.

– Det er veldig gøy og får man det ikke til kan man ta det fra hverandre å bygge noe nytt, oppsummerer han.

Bestemoren til Mattis, Laila Ween, er ikke sikker på hvordan Innlandet skal se ut om 200 år, men er imponert over alle byggverkene.

– Ungene er utrolig kreative og fremtidsrettede så her er det romferger og alt mulig rart. De er veldig flinke, skryter hun.

Mattis og Laila Ween

BYGGER: Mikkel og Laila Ween engasjerer seg i byggingen.

Foto: Nina Rundsveen / NRK

Voksne deltar

Men det er ikke bare unger som er innom for å bygge. Alle byggverkene blir merket med hvem som har laget dem og hvor gamle de er. Det er god spredning i alderen til de som er med på å bygge fremtidsvisjonen.

– Det er mange voksne som er med på dette. Noen synes det er litt flaut å sette på navn og alder, mens andre er stolte av hva de har fått til, sier Linnes.