Hopp til innhold

Blir hyllet av bransjen etter The Met-debut

Bransjen mener Ingeborg Schübeler Gillebo er i verdensklasse etter debuten på Metropolitan Opera i New York i går kveld.

Ingeborg Gillebo

BLIR HYLLA: Bransjen skryter Ingeborg Schübeler Gillebo opp i skyene etter debuten på The Metropolitan Opera i går kveld.

Foto: Fred Olav Vatne

– Dette gikk over all forventning. Det var helt fantastisk å komme inn der. Jeg følte meg så klar og jeg hadde så lyst til å være på scenen, sier Ingeborg Schübeler Gillebo oppglødd på telefon dagen derpå.

I går kveld debuterte hun på The Metropolitan Opera i New York som Cherubino i Figaros Bryllup av Mozart. Hun steppa inn etter at hovedrolleinnehaver Isabel Leonard ble syk. På forhånd sa mezzosopranen fra Øyer at hun skulle gjøre sitt aller beste, noe bransjen nå applauderer.

– Operasjef Peter Gelb, ved Metropolitan, satt i salen og hørte på. Han gratulerte meg i ettertid og ga meg veldig hyggelige tilbakemeldinger. Det er utrolig stas, sier Gillebo.

Også tidligere operasjef i Oslo, Paul Curran, er stolt av mezzosopranen.

– Det finnes verdensklassesangere i Norge, jubler han.

Curran, som nå er kunstnerisk konsulent for Central City Opera i Denver, Colorado, mener Gillebo har de kvalitetene som trengs for å nå til topps.

– Hun er utrolig flink og ydmyk. Hun har et talent som nå viser seg på verdens største operascene, sier han til NRK.

Paul Curran

TOPPSANGER: Tidligere operasjef i Oslo, Paul Curran, mener Gillebo er helt i verdensklasse.

Foto: Erik Berg

Tror dette er gjennombruddet

Matthias Eidmann representerer Gillebo gjennom Artefact Artists Management og er svært stolt av sin nye stjerne.

– Dette gikk fantastisk bra. Jeg satt oppe og så på henne i hele natt. Jeg skypa med henne i pausene og hun var helt i skyene, sier agenten.

Eidmann sier at Gillebo fikk mye applaus fra salen og forteller at flere andre operahus rundt om i verden nå er interessert i henne.

– Jeg er overbevist om at dette er gjennombruddet hennes, sier han.

Eidmann sier at Gillebo i dag er på et nivå i verdensklasse og tror hun kommer til å nå svært langt. Han sier det er krevende å opptre på The Metropolitan, men at Gillebo har det som trengs.

– Stemma hennes bærer og hun har et godt utseende. Markedsverdien hennes øker betraktelig etter dette, forteller agenten.

Mener Gillebo er modig

Forestillingen i går ble direktesendt på radio over hele USA og varte i om lag tre timer. I tillegg var salen fullsatt med 4000 publikummere. Curran mener Gillebo er svært modig.

– Det skal litt til for å stå på en scene av den typen. Hun er et fantastisk flott eksemplar av Norges beste sangere, sier han.

Etter opptredenen i går havner Gillebo i en eksklusiv klubb. Kun ti andre nordmenn har opptrådt på The Metropolitan tidligere. Nå håper operasangeren at hun får flere sjanser. Neste forestilling er på lørdag og den sendes direkte på tv over hele landet.

– Den enes død er den andres brød, hvis det er lov å si. Man må gripe sjansene, sier hun på telefon fra verdensmetropolen.