Hopp til innhold

Ble vekket av skytedramaet i natt

ROA (NRK): Jorunn Edvardsen er nærmeste nabo til bensinstasjonen på Roa der en mann ble skutt av politiet i natt. Hun våknet av rop og skyting.

BLE REDD: Jorunn Edvardsen er nærmeste nabo til bensinstasjonen. Hun ble vekket av dramet i natt.

Det ble en dramatisk natt for Jorunn Edvardsen som bor like ved Shell-stasjonen på Roa der en person ble skutt av politiet.

NRK møter henne i boligen som ligger bare et stenkast fra bensinstasjonen.

Hun forteller at hun våket av at noen skrek så fælt på bensinstasjonen.

– Jeg trodde først det av avisleveringen, men så hørte jeg flere skudd. Da stod jeg opp og fikk se noen som gikk mot en annen med pistol. Det var vel trolig politiet og da ble jeg redd, forteller hun til NRK når vi møter henne hjemme i formiddag.

– Grusomt

Hun er fortsatt skjelven etter hendelsen i natt. Hun gikk først og la seg igjen, men hørte litt senere både sykebil og et helikopter som kom. Først da hun hørte på nyhetene på radio i dag tidlig fikk hun vite hva som hadde skjedd.

– Man blir jo litt skjelven når slikt skjer. Når en ikke vet hva det er blir man redd for at de skal komme på døra. Det var grusomt. Jeg har aldri opplevd noe slik tidligere. Her er det vanligvis så fredelig, sier Jorunn Edvardsen.

Shell-ansatt blir fulgt opp

Shellstasjonen på Roa, der skuddvekslingen pågikk, har døgnåpent.

Presseansvarlig i Shell, Sigrid Louise Philippart, sier til NRK at hun er glad det gikk bra med medarbeideren som var på jobb i natt, og glad for at hendelsen ikke rammet andre kunder.

Hun sier at medarbeideren gjorde alt rett og fulgte sikkerhetsrutinen. Vedkommende blir nå fulgt opp av et kriseteam.

Skuddveksling Roa

Bensinstasjonen der skytingen foregikk ligger bare et stenkast fra huset til Jorunn Edvardsen.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Flere saker fra Innlandet