Hopp til innhold

- Alvorlig at vi må etterforske

– Det er alvorlig at vi må drive etterforskning for å finne ut hva som har skjedd, sier en opprørt varaordfører i Gjøvik kommune, Torvild Sveen.

Det nye forbrenningsanlegget er planlagt i Kallerudlia 9.

Det nye forbrenningsanlegget planlegges i Kallerudlia.

Foto: Eidsiva

Torsdag behandles den politisk betente saken om forbrenningsanlegget i Kallerudlia i Gjøvik kommunestyre.
Ingen har varslet et mistillitsforslag før møtet i morgen. Men alle er spente på hva som vil skje i kommunestyret når forbrenningsanleggssaken kommer opp.

Ikke politisk behandlet


Utgangspunktet på møtet er en orientering fra rådmannen om hva som har skjedd i forbindelse med salget av Kallerudlia 9 til Eidsiva Bioenergi for å bygge et fjernvarmeanlegg.
Kritikerne har hevdet at Eidsiva Bioenergi fikk både opsjonen på tomta, kjøpekontrakt og en billig tomtepris uten politisk behandling. Den årelange striden har også handlet om plasseringen av fjernvarmeanlegget og mulig luftforurensing i boligområder.

- Utfordrende


Opposisjonen er kritisk til det som har skjedd.
- Dette har vært en veldig langvarig og omfattende sak som har opprørt mange i kommunen. Det er en vanskelig og komplisert reguleringssak, og i sluttfasen har det også vært en utfordrende sak politisk i forhold til tomtesalget i Kallerudlia 9, sier Høyres gruppeleder Svein Håvar Korshavn.

- Alvorlig

Torvild Sveen, Sps ordførerkandidat i Gjøvik

Torvild Sveen er varaordfører i Gjøvik.

Foto: Privat

Det er Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet som utgjør flertallet i Gjøvik kommunestyre. Varaordfører Torvild Sveen (Sp), som dermed er en del av posisjonen, tar enda hardere i:
- Senterpartiet synes det avdekkes stadig nye forhold som vi burde hatt på bordet tidligere. Det er alvorlig at vi må drive etterforsking for å finne ut hva som har skjedd i saken, sier han.

- Får se


Sveen vet foreløpig ikke om det blir stilt mistillitsforslag.
- Nå skal vi behandle saken ordentlig i kommunestyret, så får vi se hva det ender med. Vi har ikke noe grunnlag for å si at det er mistillit på nåværende tidspunkt. Det vil være å foregripe begivenhetene, sier Torvild Sveen.
Heller ingen andre NRK har snakket med i ulike partier vil si noe om saken kan ende med mistillit.