Beitostølen vrakes til fordel for Lillehammer

Beitostølen har i mange år arrangert verdenscupen i langrenn. Men i år vrakes de til fordel for OL-byen Lillehammer, men her må skianlegget utbedres.

Skiskytterarenaen på Beitostølen.

Beitostølen har brukt mye penger på arenaen sin. Men i år vrakes de som verdenscup-arrangør og jobben går til Lillehammer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Dermed kan årets verdenscup i langrenn bli den siste Beitostølen får arrangere.

Det ble bestemt på et møte i Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) i Zürich i helga.

Det er jo klart at dette er sårt

Morten Steinsrud, leder i Øystre Slidre Idrettslag

Visepresident Erik Røste i Norges Skiforbund bekrefter overfor Oppland Arbeiderblad, at verdenscupen i 2013 vil holdes i OL-byen.

– Terminlista for 2013 ble endelig spikra. Den vil inneholde en felles åpning for alle de nordiske grener i finske Kuusamo. Så flytter hele sirkuset til Lillehammer der det blir verdenscup andre helga i desember. Det betyr at det ikke blir noen egen åpningshelg for langrenn i 2013, sier han.

– Det må jo bare gå

Grunnen til at Beitostølen vrakes er at FIS ønsker å samle alle nordiske grener (langrenn, hopp og kombinert) i enda flere verdenscuphelger.

For Beitostølen var det ikke en hyggelig beskjed å få.

– Nei, men det må jo gå det. Vi har fått klare signaler om at Beitosprinten står støtt og at vi får arrangere den, selv om det ikke er like stas som verdencupen. Det blir jo litt sårt, sier leder i Øystre Slidre Idrettslag, Morten Steinsrud.

Hva vil dette bety for dere?

– Det er klart at dette har hatt en god effekt for oss, det og bli TV-sendt over hele verden. Men for Beitostølen er det vel så god markedsføring at Beitosprinten fortsatt får være er her, sier Steinsrud.

Blir ikke arbeidsledige

Marit Bjørgen i aksjon på Beitostølen

Marit Bjørgen i aksjon på Beitostølen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Økonomisk tror ikke Steinsrud det har så mye å si at verdenscupen flyttes til Lillehammer. Mest av alt er det leit å miste arrangementet de har stått for i mange år.

– Vi har brukt mange år på å bygge opp et flott skianlegg. Frivillige har stått på til alle døgnets tider. Det er sårt at dette blir siste gangen vi arrangerer verdenscupen, men vi skal gjøre Beitosprinten bra. Vi blir nok ikke arbeidsledige, sier han til avisa.

Gledelig for Lillehammer

For Lillehammer kommune føyer dette arrangementet seg inn i en rekke gledelige ting som skjer i byen framover. I tillegg til at de fikk tildelt ungdoms-OL i 2016, skal de nå arrangere verdenscupen i langrenn. Det synes ordfører i Lillehammer, Synnøve Brenden, er en skikkelig glad-sak.

Men Lillehammer har fått klar beskjed om at anlegget på Birkebeineren skistadion må oppgraderes skal det være aktuelt med verdenscup her. Det er en klar forutsetning for videre arrangement.

Synnøve brenden

Avtroppende ordfører i Lillehammer, Synnøve Brenden.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– Når nå FIS velger å samle alle nordiske grener så er det fantastisk at Oppland har Lillehammer med anlegg som kan huse internasjonale arrangement, og beholde oppmerksomheten dette gir, sier hun.

Er det viktig for Lillehammer å få et sånt arrangement?

– Dette betyr veldig mye for oss, og dette er et merkearrangement. På denne måten kan vi holde anleggene våre vedlike. I en større og langsiktig satsing er det veldig viktig å ha slike arrangementer i byen, sier Brenden.