Alle melder seg ut av Ap

Samtlige ni medlemmer av kommunestyregruppa i Lesja Arbeiderparti meldte seg i går ut av partiet

oppland arbeiderparti

Samtlige medlemmer av kommunestyregruppa i Lesja Arbeiderparti meldte seg i går ut av partiet. Dette bildet er fra et møte mellom Oppland Arbeiderparti og Dovre Arbeiderparti.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Kommunestyregruppa i Lesja Arbeiderparti sendte i går et brev adressert til Youngstorget i Oslo og Arbeiderpartiet, der de fortalte at samtlige ni personer melder seg ut av partiet.

– Dette gjør vi som følge av at vi er triste og skuffet over eget fylkesparti og føler at de ikke har hørt på oss gjennom prosessen der det skulle fattes vedtak i forhold til treårig videregående skoletilbud på Dombås. Vi har hele tiden sagt at det er et treårig skoleløp som er det eneste akseptable for Lesja og Dovre, forteller leder i styret i Lesja Arbeiderparti, Liv Enstad.

Alle de ni som meldte seg ut fra partiet i går var enig om beslutningen.

– Det var vi helt enige om. Vi har hatt noen dager å tenke gjennom ting på, og dette var den eneste muligheten nå, forklarer hun.

Folk i Lesja og Dovre mener at de ble lovet en treårig vidaregåande skole på Dombås da Hjerleid vart bestemt nedlagt i februar.

Tidligere denne måneden ble det i stedet klart at Fylkestingen vedtok et ettårig skoleløp på Domås.

Dårlig håndtering

Bakgrunnen for utmeldingen skal være Oppland Arbeiderparti sin håndtering av saken «Etableringen av et videregående opplæringstilbud på Dombås», både i styret i Oppland Ap, i representantskapet og i Fylkestinget, skriver Lesja Arbeiderparti i et brev NRK har fått tilsendt.

Også Arbeiderpartiet på Dovre gjorde motstand mot Oppland Arbeiderparti.

Lesja Arbeiderparti skriver videre i brevet at det ikke kun dreier seg om det videregående skoletilbudet, men også om samfunns- og næringsutviklingen i de to kommunene, Lesja og Dovre. To kommuner som kjemper mot fraflytting og nedleggelser.

– Det blir ikke enklere når de i våre øyne radere det som er av skoletilbud i kommunen vår, fortsetter Enstad.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kjersti Stenseng vraket

Fylkesleder, Kjersti Stenseng ville ha en samtale med Lesja og Dovre Arbeiderparti. Nå har hele kommunestyregruppa i Lesja meldt seg ut av Arbeiderpartiet.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Fredsmøte

I går fortalte fylkesleder, Kjersti Stenseng til NRK at de ønsket å ha en dialog med Dovre og Lesja Arbeiderparti. Hun fortalte at hun ønsket å bidra til at de kunne jobbe videre sammen, både med kommunepartiene og fylkespartiene.

Vil fortsette

Selv om hele kommunestyregruppa nå har meldt seg ut av partiet vil de fortsette sitt politiske arbeid, da som uavhengige representanter. Deres program bygger på Arbeiderpartiets grunnsyn og sosialdemokratiske prinsipper.

Hva skal til for at dere skal melde dere inn i partiet igjen?

– Det må vi komme tilbake til, avslutter hun.