Aldershjem til salgs på Finn.no: – Dette skjer veldig sjelden

Har du en god plan for videre drift av eiendommen, kan Hof aldershjem i Solør bli ditt for 3,7 millioner kroner.

Hof aldershjem

Det er ingen begrensninger for hvem som kan kjøpe eller leie eiendommen, men kommunen stiller et krav om at tilbudet må inneholde en beskrivelse av hvordan budgiver ser for seg å bruke eiendommen.

Foto: finn.no

– Det er veldig sjelden, om ikke aldri før, at et aldershjem har blitt lagt ut for salg på Finn.no, sier pressetalsperson Henrik Gustav Faller.

Åsnes kommune har lagt eiendommen både for salg og til leie, og er åpne for begge alternativer.

– Beboerne som har bodd her har flyttet til andre steder, og dermed har ikke kommunen lenger behov for så mange institusjonsplasser, sier spesialrådgiver i Åsnes kommune, Nils B. Lindeberg.

Eiendommen ligger på blant annet finn.no, og i annonsen står det at eiendommen har stor historisk og kulturell verdi, som ønskes videreført samtidig som det er behov for å tenke nye bruksområder. Fremtidig eiers bruk av lokalene og hvilken aktivitet som er tenkt lagt til lokalene, vil ha vesentlig betydning for valget av ny eier.

Aldershjemrom

Et av rommene på Hof aldershjem.

Foto: Åsnes kommune

Håper på flere arbeidsplasser

– Vi har ikke en drømmekjøper, men vi håper jo at den nye aktiviteten på eiendommen kan komme lokalbefolkningen tilgode, i form av for eksempel flere arbeidsplasser. Og det er jo bare fantasien som setter grenser for hva eiendommen kan brukes til, sier Nils B. Lindeberg.

Kjøkken

Storkjøkkenet på Hof aldershjem.

Foto: Åsnes kommune

Det er ingen begrensninger for hvem som kan kjøpe eller leie eiendommen, men tilbudet må inneholde en beskrivelse av hvordan budgiver ser for seg å bruke eiendommen. Formål, driftskonsept og bud/prisnivå må beskrives, samt hvordan kjøp og eventuell oppussing skal gjennomføres og finansieres.

Flere henvendelser

Hof aldershjem

Eiendommen ligger fint og landlig til.

Foto: Åsnes kommune

Fristen for å komme med et tilbud er 9. mai, og kommunen har allerede fått en del henvendelser. Men det er fortsatt tid til å vise sin interesse, og Lindeberg regner med at de vil få flere tilbud frem mot fristens utløp.

– Jeg er nokså sikker på at vi enten får solgt eller leid ut eiendommen. Det viktigste er at den ikke blir stående tom nå som vi har lagt ned vår virksomhet, sier Lindeberg.