Advarer mot Briskeby-tak

Firmaet som har beregnet takkonstruksjonen til nye Briskeby gressbane, advarer mot materialet som planlegges brukt. Det førte til at firmaet ble tatt av prosjektet.

Modell av Briskeby Gressbane
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Det er firmaet Hallmaker Entreprenør AS som skal bygge taket, mens NCC er hovedentreprenør. Sivilingeniør Arne Vaslag AS i Melhus er ansvarlig prosjekterende for takkonstruksjonene.

Daglig leder i Briskeby Gressbane AS, Erik Stensrud, forsikrer at det ikke blir montert noenting uten at de er helt sikre på at det er henhold til lover og forskrifter. 

Tatt av

Sivilingeniør Arne Vaslag sier firmaet hans ble tatt av prosjektet da de sa at stålkonstruksjonen ikke holdt mål. I verste fall kan taket rase sammen hevder sivilingeniør Arne Vaslag.

- Hvis det skjer et sprøbrudd, skjer det plutselig, og da faller taket ned, sier Vaslag.

- Vil det si at de materialene som Hallmaker ville bruke, ikke er gode nok i forhold til norsk standard?

- Ja.

- Satt du med en følelse av at de ville velge rimeligere løsninger for å spare penger?

- Ja, det er mulig, men det skal jeg ikke uttale meg så veldig mye om. Det kan muligens være sånn. Det vet jeg ikke.

Nye Briskeby gressbane.

Firma advarer mot materialene som er planlagt brukt i taket på nye Briskeby gressbane.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Helt sikre

- La meg først få si det at NCC fikk jobben her på grunn av to ting. Først og fremst fordi de har erfaring fra bygging av stadionanlegg andre steder, i tillegg framdrift. Utover det så vil jeg si at det på Briskeby gressbane ikke vil bli satt opp noenting, montert noenting uten at vi er helt ssikre på at det er i henhold til lover og forskrifter. Og vi har kontroll gjennom vår prosjektledelse og tredjepartskontroll som er Multikonsult i Oslo, sier daglig leder i Briskeby Gressbane AS, Erik Stensrud.

Alvorlig  sak

- Hvortdan serc dere på bekymringsmeldinga?

- Nei, vi ser selvfølgelig på det som svært alvorlig, og har bedt NCC om å foreta nødvendig kontroll av spesifikasjoner, beregninger og den stålkvaliteten som man nå har valgt slik at vi er helt sikre på at det som monteres her, er i henhold til lover og forskrifter, sier Stensrud.