Hopp til innhold

a-ha skal måle krefter med Sting og Elton John

a-ha skal etterfølge Sting og Elton John, og skal neste sommer holde konsert på Stortorget i Hamar.

Morten Harket i a-ha

TIL HAMAR: Kan Morten Harket og a-ha bli en like stor suksess som Sting og Elton John?

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

2018: a-ha

I 2016 entret Sting scenen på Stortorget på Hamar. Året etter var det Elton John som solgte ut billettene på fire og et halvt minutt.

I dag ble det klart at det er a-ha som skal stå på scenen neste sommer.

– Akkurat nå er vi kjempeglade for å kunne dele nyheten, sier Morten Midtlien, kultursjef i Hamar kommune.

Nå er spørsmålet om a-ha vil samle like mange musikkinteresserte når de for første gang siden OL i 1994 kommer til Innlandet. Men Midtlien mener a-ha ikke er en nedtur sammenlignet med de to foregående artistene.

– Overhodet ikke. Nå har vi hatt et mål om ha inn et band, og ikke en artist, og a-ha var et av banda vi hadde høyest på prioriteringslista. Musikk er å anse som smak og behag, men jeg ser det som en stor opptur, ser Midtlien.

Morten Harket, a-ha

TURNE: a-ha skal i januar til Tyskland, Sveits og Østerrike på turne. Neste sommer skal de spille flere steder i Norge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

For et voksent publikum

Det har tidligere vært etterlyst konserter retta mot et yngre publikum, men Midtlien sier at de denne gangen vil satse på de voksne.

– Det konseptet som vi nå har satt i gang i tredje runde, det handler om å treffe et voksent publikum. Parallelt har vi tanker og planer om å få til noe for et yngre segment. Men det er relativt mye vanskeligere og har en høyere risiko, sier Midtlien til NRK.

a-ha kommer til Hamar tirsdag den 14. august. Gruppa skal også spille i Kongsberg, Ålesund, Trondheim og Bodø neste sommer. I februar har de to konserter i Oslo Spektrum.

2017: Elton John

Sir Elton John på Hamar

ROCKET MAN: Elton John skapte god stemning da han spilte for 10 000 musikkinteresserte. Billettene ble solgt på under fem minutter.

Foto: Stein Schinstad

I sommer var det sir Elton John som samlet 10 000 mennesker på Stortorget. Både statsminister Erna Solberg og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum var blant dem som hadde fått plass.

Vedum synes det var stort å være fra Hedmarken, når Hamar stilte med to verdensartister, to år på rad.

– Det er fantastisk, i fjor var det Sting og nå er det Elton John. Det er gøy å være her i Hamar på den fineste sommerkvelden så langt, sa Senterparti-lederen.

2016: Sting

Fullt på Stortorget under Sting-konsert

ENGLISHMAN IN HAMAR: Sting var det første store navnet som fylte Stortorget på Hamar, nå satser de på å lykkes for tredje gang.

Foto: Stein Schinstad / NRK

I august i fjor var det Sting som hadde solgt ut alle billettene.

Ordfører i Hamar Einar Busterud var den gangen en svært stolt mann med tanke på Sting-konserten.

– Dette er strålende. Du ser at torget er ideelt til denne typen konserter, og crewet til Sting er kjempefornøyd, sa Busterud til Hamar Arbeiderblad.