Hopp til innhold

–Voldtok mens politiet sikret bevis

Politiet ville sikre bevis først, og de avventet derfor pågripelse av den nå trippelvoldtektssiktede Elverums-mannen i 30-åra. Før politiet rakk å pågripe mannen, skal han ha voldtatt på nytt.

Beslaglagte videoer i voldtektssaken i Elverum

Politiet har sikret store mengder data-bevis hos den trippelvoldtektssiktede Elverums-mannen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Politiet hadde gjennomgått en del av datamaterialet, som ble beslaglagt under en narkorazzia i januar hos mannen, og politiet hadde en plan om pågripelse av han.

Data-bevis trippelvoldtektssaken

Politiet går nå igjennom databeslagene som ble gjort hos Elverums-mannen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Av taktiske hensyn ventet vi med pågripelsen i noen dager ekstra. Vi hadde ingen indisier av nye overgrep, sier politiadvokat Henning Klauseie til avisa Østlendingen.

Aksjonerte

Men da en kvinne i helga anmeldte Elverums-mannen for en ny voldtekt, aksjonerte politiet.

Om den siste voldtektsanmeldelsen kunne ha vært unngått, dersom politiet hadde slått til tidligere, vil ikke Klauseie spekulere i.

Henning Klauseie

Politiet hadde ingen indisier på nye overgrep, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– Det blir å se saken retrospektivt. Vi ønsket å underbygge saken med mer etterforskning, før vi gikk til pågripelse. Rykter sprer seg raskt, derfor ønsket vi litt mer tid og bistand, sier Klauseie til avisa.

Nekter skyld

Mannen som er siktet for å ha voldtatt tre kvinner i Elverum nekter straffskyld. Han er varetektsfengslet i fire uker, fram til 10. april, med brev- og besøksforbud i hele perioden.

Han skal ha filmet to voldtekter, blant annet mot sin tidligere kone. Kona døde av ukjente årsaker i januar. Politiet avventer nå en obduksjonsrapport, for å få klarhet i hva som var dødsårsaken.

– Det er helt rutinemessig når et ungt menneske dør, at det blir foretatt en obduksjon og politiet etterforsker saken, sier etterforskningsleder Roger Næss.

– Men er denne saken rutinemessig?

– Per i dag så er den rutinemessig, sier etterforskningslederen.

Politiet utelukker ikke at det kan være flere fornærmede i saken.

Flere saker fra Innlandet