Sakkyndig: – Kan ikke si om de drev reve- eller ulvejakt

Sakkyndig Vidar Holthe sa i sin forklaring at det er vanskelig å skille reve- og ulvejakt, og at han ikke kan si hva slags jakt de tiltalte i ulverettssaken drev.

Jaktekspert i retten

Vidar Holthe er sakkyndig vitne på jakt.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Vidar Holthe var siste vitne i saken mot de seks mennene som er tiltalt for å ha forsøkt å felle ulv ulovlig i Elverum. En 48-åring er også tiltalt for å ha skutt en ulv i forbindelse med åtejakt på rev. Holthe var innhentet av aktoratet som sakkyndig vitne på jakt, og har også deltatt på lisensjakt på ulv i Sverige.

Flere av de tiltalte har hevdet at de var på revejakt, og 48-åringen har også forklart at han trodde det var en rev han skjøt.

– Gode forhold for revejakt

Holthe sa i sin forklaring at både på ulve- og revejakt var er det fornuftig å plassere seg inn ved en kraftlinje slik 43-åringen som skjøt gjorde. Å drive rev er også veldig vanlig på revejakt, forklarte Holthe.

Ifølge Holthe var den aktuelle dagen en dag det var verdt å investere tid i revejakt, ut ifra værforholdene.

Ut ifra hvordan de tiltalte opptrådte den dagen, kunne ikke den sakkyndige si om det var reve- eller ulvejakt de drev med.

– Det er vanskelig å skille reve- og ulvejakt, sa Holthe.

Antallet jegere kunne heller indikere noe. Ifølge Økokrim jaktet fem på ulv denne dagen.

– En kan godt være en jeger. Jo færre jegere, jo mer sjølstendige jegere som velger optimale poster, sa Holthe.

Han mente at forsvarlig skyteavstand er på rundt 100 meter. Den tiltalte 43-åringen skjøt trolig på en mye lengre avstand.

Prosedyrene i saken starter mandag.