– Guttene vil presse meg for penger

Trailersjåføren som er siktet for seksuelle overgrep, mener at guttene prøver å presse han for penger.

Ifølge forsvarer Svein-Harald Foss forstår ikke sjåføren hvorfor han ennå skal holdes i varetekt.

– Han er helt uenig i siktelsen, han har ingen forståelse for at han har gjort noe straffbar handling.

Mannen mener at han ikke kan anklages for overgrep fordi han blant annet ikke kan styre hvem som sender ham bilder på nett.

– For det første er det mange av disse fornærmede som var over 16 år da dette skjedde, i den utstrekning det har vært noe seksuell omgang, som han også har innrømmet. Når det gjelder de som er under 16 år så har det dreid seg om bilder fra nettsteder, der de har fått kontakt. Og da er det delvis disse som har tatt kontakt med han, forteller Foss.

– Vil ha penger

At ungguttene nå har beskylt han for overgrep skyldes at de ønsker å få penger fra mannen, mener han selv.

– Han benekter å ha hatt sex med personer under 16 år. Så i den utstrekning det har forekommet, mener han at det er ikke riktig. Han mener at de forsøker å presse penger ut av ham.

Hvem har forsøkt å presse ham for penger?

– Det er disse guttene som påstår at det har vært et seksuelt forhold. Det har ikke kommet noe pengekrav fra guttene, men de har jo sagt at de kommer til å kreve erstatning.

Det er vel vanlig i straffesaker at offer krever erstatning, uten at det er utpressing?

– Det som har vært situasjonen er jo at de har forsøkt dette på forhånd. Han har jo lånt penger til en del av dem, som han har bedt om å få tilbake. De har da sagt at «vi kan anmelde deg for dette her, hvis du presser oss kan vi gå til politiet. Og hvem tror du de vil høre på?», sier forsvareren.

Til sammen har 21 gutter anmeldt den 44-år gamle trailersjåføren for seksuelle overgrep, og mannen må fortsatt sitte i varetekt.

Kripos utelukket ikke flere ofre da saken først ble gjort kjent, og i går ble det klart at fire nye gutter har anmeldt mannen.

(Saken fortsetter under videoen)

Overgrep, facebook, sexchat, overgrepssak, trailersjåfør, lastebil, unge gutter, fornærmede, gudbrandsdøler, Kripos, fysiske overgrep, barneporno, krenkende atferd, datautstyr, varetektsfengslet

Gudbrandsdøl sikta for overgrep mot mange gutter

Utga seg for å være jente

Saken startet da en av de fornærmede anmeldte mannen for seksuelle overgrep. Det førte til en ransakelse og beslag av ulike lagringsmedier.

Kontakten med guttene ble etablert via sosiale medier som facebook, før de ifølge politiet ble lurt til å sende meldinger med seksuelt innhold og bilder av seg selv.

– I mange tilfeller utgir siktede seg for å være ei mindreårig jente. Enkelte har etterhvert skjønt at identiteten ikke var riktig, mens noen har trodd det var ei ung jente helt til politiet avdekket forholdet, sa politiadvokat i Kripos Anne Cecilie Dessarud til Dagbladet i november.