Hopp til innhold

Familien til den tiltalte: – Så aldri blåmerker på tiltaltes kone

– Slik jeg forsto det så hadde min sønn og hans kone det bra, sa faren til den hovedtiltalte elverumsingen i Eidsivating lagmannsrett tirsdag.

Eidsivating lagmannsrett

Ankesaken mot elverumsingen går i Eidsivating lagmannsrett. Mannen ble dømt til 15 års forvaring i tingretten, men anket dommen.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Ankesaken mot den voldtektstiltalte elverumsingen fortsatte i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Elverumsingen er tiltalt for vold og flere voldtekter av fire kvinner. Ifølge tiltalen dopet han ned kvinnene og voldtok dem. Han filmet også flere av voldtektene. En av kvinnene er den tiltaltes avdødes kone. Hun døde av en overdose i januar 2012.

– Hadde det bra

Faren til den tiltalte forklarte seg i Eidsivating i dag. Han forklarte at slik han forsto det så hadde den tiltalte og kona et godt forhold.

– Hun var veldig glad i ham, og sa de hadde det bra. Hun var mye hos oss mens han var inne til soning, og slik jeg skjønte det, så hadde de det bra, forklarte faren til den tiltalte i retten.

Også da saken mot elverumsingen gikk i tingretten forklarte faren seg . I lagmannsretten ønsket også moren og en søster å forklare seg.

Så aldri blåmerker

Forsvaret ønsker i lagmannsretten og gi et bedre bilde av den tiltalte, og derfor forklarer deler av familien seg i retten.

– Jeg hadde veldig god kontakt med kona. Hun var mye hos meg. Spesielt da tiltalte var i fengsel. Hun savnet ham veldig. Vi snakket mye sammen, men hun sa aldri noe om konflikter og vold. I stedet snakket hun om framtida, og gledet seg til han kom ut fra fengsel, fortalte moren til den tiltalte i retten.

– Har du noen gang sett kona til den tiltalte med blåmerker, spurte forsvarer Steinar Thomassen.

– Nei, aldri. Jeg var sammen med henne mange ganger, men så aldri blåmerker eller lignende på henne.

Det samme fortalte søsteren til den tiltalte da hun forklarte seg i lagmannsretten.

– Hun var mye hos oss spesielt når den tiltalte satt i fengsel, og jeg så aldri noen blåmerker. Hun savnet ham, og var opptatt av ham. Men hun snakket aldri noe negativt om ham, forklarte søsteren i retten.

Flere saker fra Innlandet