– Navarsete bør gå av

– Navarsete er sikkert en god politiker, men hun er for sint, mener bonde og Sp-medlem Kjell Bjarne Anseth

Bonde
Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Bonden fra Sp-styrte Åsnes i Hedmark følger godt med på debatten om lederskapet i partiet i hans hjerte.

Korn- og potetbonden har trofast gitt sin stemme til Senterpartiet ved hvert eneste valg, både i gode og i mindre gode år. I år ble det rekorddårlig med bare 5,5 prosent av stemmene ved stortingsvalget.

– Lederstrid ødeleggende

– Jeg er overraska over at oppslutninga vart så dårlig som det vart. Senterpartiet har gjort det dårligste valget siden de ble stifta, så det har nok skjedd noe en eller anna stand, sier Kjell Bjarne Anseth.

Åsnes-bonden legger skylda på ledelsen. Han mener lederstriden mellom Liv Signe Navarsete og Ola Borten-Moe og Sp-lederens temperament var ødeleggende for partiet.

– Bør gå av

Bonde

Kjell Bjarne Anseth mener Navarsete Sp taper velgere fordi Liv Signe Navarsete er for temperamentsfull

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– Navarsete er sikkert en god politiker, men hun har ett problem med at hun ikke kan styre sinnet sitt. Det tror jeg er en årsak til at vi har mista mange velgere. Man må besinne seg litt av og til, sier Sp-medlemmet fra grasrota i Åsnes.

Anseth mener at Navarsete, som han anser som en god politiker, bør gå av som følge av det han mener er en dårlig lederstil.

– Ja, jeg tror det. Skal vi ikke gå på et enda dårligere resultat ved neste valg så må det andre til. Hvem det er skal jeg ikke mene noe om, men jeg tror hun må vike plassen.