Hopp til innhold

Her slo lynet ned

Det ble slått katastrofealarm ved sjukehusene i Hedmark etter at lynet slo ned blant publikum under et billøp på Finnskogbanen på Flisa søndag. 91 personer ble undersøkt på sjukehus. Ifølge politiet er ingen alvorlig skadet.

Lynnedslag

Det var på denne haugen lynet slo ned under billøpet søndag.

Foto: TV Media Produksjon AS

Slo ned blant publikum

Legevaktsjef Bjørn Gunnarson i Åsnes.

Legevaktsjef Bjørn Gunnarson i Åsnes tok imot mange skadede etter lynnedslaget.

Foto: Simen Sveen / NRK

Gjerdet rundt banen som mange sto og holdt i, ble strømførende. Det var hovedsakelig publikum som sto på en høyde og fulgte billøpet, som ble rammet av det kraftige lynnedslaget, ifølge politiet.

- Alle som nå blir sendt til sjukehus, har fått strøm gjennom kroppen, men det er helt uvisst hvilke skader de har pådradd seg. Det eneste vi har fått melding om, er at ingen er livstruende skadet, sier operasjonsleder Frank Løkken.

Øyenvitne Roger Hansen fra Grue, som selv endte opp på sykehus, sier at han bare så et blink i nærheten av hvor han satt med flere andre.

Roger Hansen

Roger Hansen opplevde lynnedslaget på nært hold.

- Først kom det et lyn, og så smalt det skikkelig. Jeg kjente det ble varmt gjennom campingstolen, og jeg kjente jeg ble sår i kroppen, spesielt på hoftene. Jeg ble helt skjelven og klarte ikke å reise meg. Jeg tror jeg var borte et lite øyeblikk, sier han til NRK.

Han sier at folk rundt ham ropte «kom dere vekk fra gjerdet!»

- Da hadde allerede lynet slått ned, men det var jo fare for at det skulle komme flere, sier Hansen, som oppsøkte legehjelp etter å ha følt seg dårlig etter den uhyggelige opplevelsen.

Se intervjuet her: - Kjente det ble varmt rundt meg

Også Tore Finstad forteller til NRK om den dramatiske hendelsen.

Nett-tv: - Ble slått ned på kne av lynet

Nett-tv: Her har nettopp lynet slått ned

Nett-tv: Slik kan lynet skade deg

91 undersøkes

- På skadestedet ble alle som følte seg berørt av lynnedslaget, bedt om å registrere seg, og det var det 84 personer som gjorde. Sju personer hadde allerede reist av gårde på egen hånd for å oppsøke legevakta. Det ble slått katastrofealarm på sjukehusene i Hamar, Elverum og Kongsvinger.

Lynnedslag

Det ble slått katastrofealarm på sjukehusene i Hamar, Elverum og Kongsvinger.

Foto: TV Media Produksjon AS

16 ambulanser

16 ambulanser, en helseekspress og tre helikoptere deltok i redningsoperasjonen. Brannvesen og politi var også på stedet, sier operasjonsleder Frank Løkken.

Det kraftige uværet slo ut både fasttelefonen og mobilnettet i området, noe som gjorde arbeidet med å få de skadde til sykehus mer problematisk.

Mange av de skadene kjøres til legevakta på Flisa.

Mange av de skadede ble kjørt til legevakta på Flisa.

Foto: Simen Sveen / NRK

Flere saker fra Innlandet