Hopp til innhold

14 narkotatt på The Gathering

Politiet har vært til stede på The Gathering i Vikingskipet på Hamar. 14 personer er tatt for bruk eller besittelse av narkotika.

The Gathering 2012

Hundepatruljer fra politiet fant flere personer som var påvirket av narkotika på The Gathering langfredag.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

To hundepatruljer samt mannskap fra politiet slo i dag til på The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Det resulterte i at 14 personer ble anmeldt for bruk eller besittelse av narkotika. Den yngste bare 17 år gammel.

- Det er en del som har vært påvirket av narkotika i Vikingskipet, men det er flere tusen ungdommer som er samlet så dette er nesten ventet, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Jørn Akre.

- Dette er et samfunnsproblem, og det er tydelig at det er akseptert i enkelte miljøer. Jeg ville nok tenkt meg godt om som forelder, hvis jeg skulle sende ungdommer som er under 18 år på The Gathering, sier Akre til NRK.

Like mye som i fjor

Etter dagens aksjon har politiet kommet frem til at det ikke er noen økning i antall saker sammenlignet fra i fjor på The Gathering.

- Det var omtrent samme antall som i fjor, så det ser ut som at det er dette antallet det ligger på fra år til år. Det største beslaget vi fant i dag er 10 gram hasj på èn person. Vi kommer til og fortsett og søke med hunder de dagene TG varer, sier Akre.

Les også: - Det ligger folk og sover overalt

Flere personer fikk forelegg på 5000 kroner. En mann fra Mandal nektet å godta et forelegg på 7500 kroner etter han ble tatt for bruk og besittelse av hasj. Han ble utvist fra Vikingskipet og saken ender i tingretten.

Vi er fornøyd med arrangementet

- The Gathering leier inn politi og vi bruker store ressurser på å ha et rusfritt arrangement, sier sikkerhetsansvarlig Carl Henrik Myhre. Politiet har søkt her i åtte timer i dag, så det er et veldig grundig søk. Det vi ser er at av de 14 personene som er tatt, så er det kun fire som var påvirket av narkotika.

- Av 5000 ungdom som samles på ett sted , og at det kun er fire som er tatt i påvirket tilstand, så synes vi dette er lite, sier Myher.

- Vi jobber for at det skal være trygt for ungdom å være her. Jeg skjønner ikke helt utspillet fra politiet om at de ville tenkt seg om hvis de skulle sende ungdom under 18 år hit. Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivelsen. Vi har samarbeidet med politiet i en årrekke, og setter inn ressurser slik at det skal være så lite rus her som mulig. Her skal det være trygt, sier Myhre.

Han påpeker at flere av de som ble pågrepet i dag, hadde ruset seg før de kom på årets dataparty i Vikingskipet.

Flere saker fra Innlandet