Hopp til innhold

- Han sto foran meg med to kniver

Blødende fra et livstruende stikksår i ryggen, kjempet Gert Magnar Olsen med den knivvæpnede 24-åringen foran øynene på sin egen kone.

Rettssak Hornsjødrap

En 24 år gammel rumensk statsborger er tiltalt for forsettlig drap og frihetsberøvelse.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

I dag forklarte kona til den drepte skolerektoren på Hornsjø seg under rettssaken i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

En 24 år gammel rumensk statsborger, som var elev ved den private skolen DRH Norway på Hornsjø i Øyer, står tiltalt for forsettlig drap på Gert Magnar Olsen og for frihetsberøvelse av Olsens kone.

24-åringen nekter straffskyld for drapet og hevder han handlet i nødverge. Hendelsen skjedde om kvelden 5. mars i år på Hornsjø Høyfjellshotell der skolen har lokaler.

Bedt om å forlate skolen

Kona fortalte i retten at 24-åringen hadde fått beskjed om å forlate skolen fordi han ikke ble funnet egnet til videre studier.

Hornsjø Høyfjellshotell

Skolen har lokaler på Hornsjø Høyfjellshotell.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Kona, som var inspektør ved skolen, forklarte at studenten hadde dårlige holdninger og ikke gjorde alle oppgavene slik han skulle.

Men rumeneren reiste ikke fra Hornsjø slik planen var.

Om kvelden 5. mars stod han plutselig foran kvinnen i en av gangene på Hornsjø bevæpnet med to kniver. Han tok med seg kvinnen inn på en bod og bandt henne fast på hender og føtter. Deretter bandt han henne til en radiator og knyttet et sjal rundt munnen hennes.

– Han ville ha tilbake 64 000 kroner som han mente skolen skyldte ham, fortalte kvinne i retten.

Kvinnen fortalte i retten at hun ble svært redd og engstelig, og at hun fryktet for livet sitt.

– Gert hylte i smerte

Gert Magnar Olsen kom til Hornsjø den samme kvelden etter en biltur til Hamar. Han fant kona bundet og kneblet i boden. Han klarte ikke å få løsnet knutene på føttene hennes, og gikk derfor ut av rommet for å hente en kniv eller verktøy.

– Da hørte jeg Gert hyle i smerte. Det var rett etter at han gikk ut av boden, fortalte kona i retten.

Med sammenbundne føtter hoppet hun fram til døra til gangen og møtte der den 24 år gamle rumenere som stod med kniv i hånda. I gangen så hun ektemannen komme løpende med en kniv i ryggen og blødende fra såret.

På tross av den livstruende skaden, løp Gert Magnar Olsen mot gjerningsmannen og kona og braste inn i dem. Kvinnen fortalte at hun klarte å unnslippe situasjonen ved å hoppe med samlede bein ut av en dør og rope på hjelp.

Flere folk kom raskt til og fikk overmannen gjerningsmannen.

– Jeg hørte Gert rope fra gangen: «Få ham av meg, få ham av meg», forklarte kona.

Under sin forklaring brast hun i gråt.

Blødde i hjel

Gert Magnar Olsen døde kort tid etter på grunn av stort blodtap og var død før han ankom sykehus.

Rettsmedisiner, professor Kari Ormstad, forklarte i retten at den avdøde hadde til sammen 22 sår- og stikkskader på kroppen og i hodet. Dødsårsaken var det samlede blodtapet.

Ett dypt stikksår i ryggen hadde skåret over pulsåre og vene til den venstre nyre, og denne skaden var i seg selv dødelig.

Flere saker fra Innlandet